Trenutno čitaš
Retrogradni Merkur je konačno gotov!

Retrogradni Merkur je konačno gotov!

Pa, opet smo to uradili: preživjeli retrogradni Merkur. Ples unatrag Planete komunikacije zvanično se završava 14. maja, oslobađajući nas svih nesporazuma, haosa na putovanjima i nevolja u vezama (barem… tako bi trebalo.) Kada se Merkur okrene direktno, čeka nas prava poslastica – ali to je još uvijek period na koji moramo biti spremni.

Ovaj konkretan retrogradni tranzit bio je težak: u stvari, ovo je bio najteži retrogradni Merkur u 2023., jer se preklapao s prvim ovogodišnjim periodom pomračenja. Bilo je drastičnih završetaka i trenutaka krize, ali lekcije su, međutim, bile nevjerovatno vrijedne u smislu da sada znamo na šta da uložimo svoju energiju.

Ultra magazin

Činjenica da je Merkur bio retrogradan u Biku je značajna, jer je to znak vrijednosti. Retrogradni Merkur nam je pomogao da shvatimo na šta treba da se fokusiramo. To nam je pomoglo da ispravimo svoje postupke u novcu, budžetu i finansijskoj situaciji, postavljajući nas za bolju budućnost. Iako je retrogradni Merkur možda bio težak za naše finansije, naučili smo mnogo i možda smo bolje spremni da damo prioritet štednji (ili boljoj potrošnji) u budućnosti.

Iako je Merkur možda direktan, on je još uvijek u svojoj post-retrogradnoj sjeni, ili retrosjeni, do 31. maja. Ovaj put, retrosjena će nas natjerati da sanjamo o bivšima i da se bavimo novčanim pitanjima. Preispitaćemo svoje radne ciljeve. Efekti retrosjenke će nas najviše pogoditi tokom sezone Blizanaca, pošto Merkur vlada vazdušnim znakom. Tada će se desiti još nekih pogrešnih komunikacija i klasičnih Merkurovih grešaka.

Pazite na 27. maj, kada Merkur prelazi preko tačke na nebu gde je bio 1. maja kada se susreo sa Suncem na 11 stepeni Bika. Ovaj planetarni susret poznat je kao cazimi u astrologiji, kada planeta sjedi u srcu sunca. Jednom kada se Merkur vrati tim koracima, mi ćemo se vratiti u ovaj ključni trenutak. Možda ćemo konačno biti spremni za važan razgovor, saznati značajne vijesti ili poduzeti akciju u vezi sa idejom koja nam je došla u to vrijeme. Vratite se tamo gde ste bili 1. maja i zapitajte se: Šta biste voljeli da ste uradili drugačije? Onda to uradite.

Ultra magazin

Još jedan datum kojeg treba imati na umu tokom Merkurovog direktnog kretanja je 4. jun, kada se Planeta komunikacija susreće sa Uranom, planetom revolucije. Ovo je značajno ne samo zato što ima potencijal da donese otkrića i inovativne ideje i uvid, već i zato što je Merkur bio retrogradno stacioniran, bio je samo nekoliko stepeni manje od završetka konjunkcije sa Uranom. Kao da smo osjetili podrhtavanje nečeg novog i moguće promjene života, ali kada je Merkur krenuo unazad, naš fokus i prioriteti su se promijenili.

Pročitaj

Ali sada, kada dvije planete formiraju svoju konjunkciju, moći ćemo iskusiti jasnoću – konačno! — i pozvati talas novih ideja i gotovih rješenja koja su se osjećala tako bliskim, ali nedostižnim tokom retrogradnog perioda.

Ako je bilo nešto što smo naučili tokom ove retrogradnosti, to je da rizikujemo, a ne da dozvolimo da prilike propadaju. Ovo retrogradno stanje je bilo u prikupljanju hrabrosti da napustite svoju zonu udobnosti i isprobate neke nove stvari. Nadamo se da ste naučili da živite život hrabrije i sa radoznalošću koju ima Merkur.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum