Trenutno čitaš
Remote poslovi koji će dominirati u 2023.

Remote poslovi koji će dominirati u 2023.

Jysk
Jysk

Rad od kuće je još uvijek normala za mnoge, s brojnim kompanijama koje nude hibridne radne ili potpuno udaljene pozicije. Istraživanje kompanije FlexJobs iz marta 2022. pokazalo je da bi 57 posto ispitanika napustilo posao ako njihova kompanija ne bi ponudila opcije rada na daljinu, dok je 87 posto izjavilo da opcije rada na daljinu poboljšavaju njihov balans između poslovnog i privatnog života.

remote poslovi
Foto: pexels

Posmatrajući buduće trendove rada na daljinu, nedavna studija AT&T-a pokazala je da se očekuje da će hibridni model rada porasti na 81 posto u 2024., u odnosu na 42 posto u 2021., a kako rad od kuće nastavlja napredovati, tako rastu i finansijske i wellness beneficije.

Tokom FlexJobsove ankete Career Pulse 2022, 84 posto je reklo da bi ih udaljeni ili hibridni posao učinio sretnijom osobom, a 77 posto je izjavilo da bi im remote ili hibridni radni aranžmani pomogli da bolje upravljaju svojim mentalnim zdravljem.

Tokom 2022. godine, FlexJobs je zabilježio povećanje od 12 posto u remote oglasima za posao i 52 posto u hibridnim oglasima za posao. Stranica je koristila vlastite podatke pretraživanja kako bi pronašla sektore koji su imali konstantno visok obim dostupnih udaljenih i hibridnih pozicija u 2022., s tim da se ova područja smatraju izglednim i za tragače za poslom u 2023. godini. Evo koji su to remote poslovi.

remote poslovi
Foto: pexels

Računarstvo i IT

Očekivano, računarstvo i IT će i u 2023. biti poželjni poslovi, a jedna od bitnih stvari je i mogući rad od kuće ili sa bilo koje lokacije.

Marketing

Oni koji žele raditi u marketinškoj industriji često mogu uživati ​​u prednostima hibridnog ili potpuno udaljenog rada.

Računovodstvo i finansije

Mnoge računovodstvene i finansijske kompanije nude mogućnost rada na daljinu. Trend će se zadržati i u 2023.

Pročitaj

Korisnička podrška

Korisnički servis je izuzetno popularna industrija koja često zapošljava udaljene radnike. Ova niša je posebno vrijedna za one koji poznaju strane jezike.

 

Izvor: apartmenttherapy.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum