Trenutno čitaš
Red Hot Chili Peppers objavili novu pjesmu

Red Hot Chili Peppers objavili novu pjesmu

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Grupa Red Hot Chili Peppers je najavila dvanaesti studijski album „Unlimited Love“, koji će biti objavljen 1. aprila, odličnim povratničkim singlom „Black Summer“.

Bend je obnovio saradnju sa gitaristom Johnom Fruscianteom i višegodišnjim saradnikom, producentom Rickom Rubinom. Pjesma „Black Summer“ posjeduje prepoznatljiv gitarski rif, karakterističan zvuk benda RHCP, na koji se nadovezuje introspektivan tekst.

John, Anthony, Chad i Flea su povodom nove pjesme izjavili:

„Jedina namjera nam je bila da se izgubimo u muzici. Proveli smo hiljade sati, usavršavajući se kako bismo napravili najbolji album koji smo mogli. Dane, nedjelje i mjesece smo proveli slušajući jedni druge, slobodno komponujući, svirajući i aranžirajući. Zvuci, ritmovi, vibracije, riječi i melodije – sve nas je oduševljavalo. Žudimo za tim da obasjamo planetu; da podignemo, povežemo i zbližimo ljude. Svaka od pjesama na našem novom albumu „UNLIMITED LOVE“ predstavlja aspekte, koji odražavaju naš odnos prema univerzumu. To je naša životna misija. Hvala vam što nas slušate, nadamo se da ćete uživati. ROCK OUT MOTHERFUCKERS!“

red hot chili peppers pjesma

„Što se mene tiče, ova ploča reflektuje ljubav i vjeru koju smo imali jedni prema drugima tokom snimanja albuma,“ dodao je Frusciante.

Pročitaj
turske serije, another self, netflix

Losanđeleski sastav RHCP se u svojoj gotovo četrdesetogodišnjoj karijeri, pozicionirao kao jedan od najuticajnijih i najpopularnijih rokenrol sastava na svijetu. Uz velikane kao što su The Rolling Stones ili U2, grupa Red Hot Chili Peppers važi za jednu od najdugovječnijih, koncertno aktivnih sastava. Albumu „Blood Sugar Sex Magik“ (1991), „Californication“ (1999), „By The Way“ (2002) i „Stadium Arcadium“ (2006), koje je inače producirao Rubin, predstavljaju esencijalna izdanja u impresivnoj diskografiji benda.

Pjesme sa predstojećeg albuma upravo su pravljene za stadione i arene a bend sa velikim nestrpljenjem očekuje početak velike svjetske turneje, koja startuje početkom juna koncertima u Španiji.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum