Trenutno čitaš
Premijera treće sezone serije “Genijalna prijateljica”

Premijera treće sezone serije “Genijalna prijateljica”

Bingo osmica - XXL ušteda
Bingo osmica - XXL ušteda

Treća sezona serije „Genijalna prijateljica“ (My Brilliant Friend), temeljena na trećem romanu iz tetralogije Elene Ferrante, ima svoju premijeru danas 07. februara na HBO GO-u kada u ponudu stižu prve dvije epizode.

genijalna prijateljica

„Genijalna prijateljica“ prati Elenu Greco i njenu najbolju prijateljicu, Raffaellu Cerullo, koju je oduvijek zvala Lila i s kojom se upoznala u prvom razredu osnovne škole 1950. godine. Priča pokriva više od 60 godina njihovih života, a dok je piše, Elena istražuje misteriju Lile, genijalne najbolje prijateljice i na neki način, najgoreg neprijatelja.

genijalna prijateljica

Snimljena na italijanskom jeziku, s Margheritom Mazzucco i Gaiom Girace u glavnim ulogama, u trećoj sezoni Elena i Lila su već odrasle žene, tokom 1970-ih. Lila je uzela sina i ostavila muža i lagodan život, kako bi radila kao radnica u fabrici u najtežim uslovima, dok je Elena otišla iz kako bi studirala u Pisi, a sada je autorka uspješnog romana, koji joj je utro put do bogatog i kultivisanog svijeta. Dok se bore sa svojim željama i nesigurnostima, još uvijek su snažno i ambivalentno povezane.

Pročitaj

genijalna prijateljica

Treća sezona temeljena je na bestselleru „Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju“, trećem romanu iz tetralogije Elene Ferrante. Seriju je režirao Daniele Luchetti, a produkciju potpisuju Lorenzo Mieli i Domenico Procacci. Serija je nastala u saradnji Rai Fictiona i HBO Entertainmenta. Priču i scenario, potpisuju Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci i Saverio Costanzo. Između ostalih, izvršni producenti su Paolo Sorrentino i Jennifer Schuur.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum