Trenutno čitaš
Pržene Indomie nudle sa tofuom i povrćem

Pržene Indomie nudle sa tofuom i povrćem

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Danas pripremamo ukusne i bogate Indomie nudle sa tofuom. Za ovaj recept ti je potrebno jedno pakovanje Indomie nudli sa ukusom povrća. Evo kako ćeš ih obogatiti: 

nudle sa tofuom
Foto: indomieca.com
Sastojci:

1 pakovanje Indomie nudli ukus povrća

10 ml ulja za kuvanje

2 čena bijelog luka

3 čilija

75 g mrkve (rendane)

50g kupusa (narezanog)

50g prokulica

1/2 kašičice soli

1 praziluk (tanko narezan)

1 jaje (mućeno)

15 komada tofua (u obliku trougla)

150g brašna

50 g brašna od tapioke

Pročitaj
bundeva

250ml vode

1/4 kašičice bibera u prahu

Priprema:

Zagrij ulje za kuhanje, prodinstaj bijeli luk dok ne zamiriše. Dodaj čili. Dodaj svo povrće, pa posoli i pobiberi, miješaj dok se povrće ne skuva. Skini s vatre. Ostavi na stranu.

Stavi Indomie nudle sa ukusom povrća u kipuću vodu na 3 minute. Podigni i ostavi na stranu. Pomiješaj kuhane nudle sa prženim povrćem, vlascem i začinima Indomie. Dodaj jaje, miješaj dok se ne sjedini.

Uzmi 1 komad tofua, isijeci ga po sredini, a zatim napuni materijalom za punjenje.

Svaki tofu uroni u tijesto dok cijeli tofu ne bude ravnomjerno obložen.

Prži tofu na ulju za kuhanje dok ne dobije boju. Podigni i dobro ocijedi.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum