Danas pripremamo ukusne i bogate Indomie nudle sa tofuom. Za ovaj recept ti je potrebno jedno pakovanje Indomie nudli sa ukusom povrća. Evo kako ćeš ih obogatiti:
Sastojci:
1 pakovanje Indomie nudli ukus povrća
10 ml ulja za kuvanje
2 čena bijelog luka
3 čilija
75 g mrkve (rendane)
50g kupusa (narezanog)
50g prokulica
1/2 kašičice soli
1 praziluk (tanko narezan)
1 jaje (mućeno)
15 komada tofua (u obliku trougla)
150g brašna
50 g brašna od tapioke
250ml vode
1/4 kašičice bibera u prahu
Priprema:
Zagrij ulje za kuhanje, prodinstaj bijeli luk dok ne zamiriše. Dodaj čili. Dodaj svo povrće, pa posoli i pobiberi, miješaj dok se povrće ne skuva. Skini s vatre. Ostavi na stranu.
Stavi Indomie nudle sa ukusom povrća u kipuću vodu na 3 minute. Podigni i ostavi na stranu. Pomiješaj kuhane nudle sa prženim povrćem, vlascem i začinima Indomie. Dodaj jaje, miješaj dok se ne sjedini.
Uzmi 1 komad tofua, isijeci ga po sredini, a zatim napuni materijalom za punjenje.
Svaki tofu uroni u tijesto dok cijeli tofu ne bude ravnomjerno obložen.
Prži tofu na ulju za kuhanje dok ne dobije boju. Podigni i dobro ocijedi.