Trenutno čitaš
Prvi trailer za najintimniji film Stevena Spielberga “Fabelmanovi”

Prvi trailer za najintimniji film Stevena Spielberga “Fabelmanovi”

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Višestruko nagrađivani reditelj Steven Spielberg, jedan od najznačajnijih reditelja u istoriji kinematografije, nakon ekranizacija svih mogućih priča, od fantastičnih avantura do ozbiljnih ratnih filmova, napokon je snimio film o sebi.

Kako to izgleda možete pogledati u tek objavljenom traileru:

U novoj uzbudljivoj filmskoj priči Spielberg donosi intimni pogled u svoje djetinjstvo u polu-autobiografskom filmu koji prati osjetljive godine mladića koji će otkriti potresnu porodičnu tajnu što će ga podstaći da uroni u svijet filmova filmovima koji će mu pomoći da spozna istinu o sebi i drugima.

Za scenario su zaslužni sam Spielberg i dramatičar Tony Kushner, dobitnik Pulitzerove nagrade, koji je na Spielbergovim ranijim filmovima Lincoln i München zaradio Oscar nominacije.

fabelmanovi
Foto: Universal Pictures

Jaku glumačku postavu čine Gabriel LaBelle kao 16-godišnji ambiciozni reditelj Sammy Fabelman; za Oscara više puta nominovana Michelle Williams kao njegova majka Mitzi; Paul Dano kao njegov uspješni otac, Burt; Seth Rogen kao Bennie Loewy, Burtov najbolji prijatelj i počasni “ujak” Fabelmanove djece, i za Oscara nominovani Judd Hirsch kao ujak Boris.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, a sam je Spielberg tom prilikom izjavio da je njime pokušao naći način kako “vratiti tatu i mamu”. Njegova je majka naime umrla 2017. godine u 97. godini, dok je otac preminuo 2020. u 103. godini.

Pročitaj

fabelmanovi
Foto: screenrealm.com

Spielberg je rekao da se u početku nadao da će mu biti lako snimiti ovaj film, jer njegove likove “zna cijeli život.- A opet, ispostavilo se da je to za mene zastrašujuće iskustvo, jer sam na poluiskustven način pokušao rekonstruisati ogroman dio ne samo svog života, nego i života mojih sestara, majke i oca koji više nisu s nama“ – rekao je slavni reditelj, dodavši da je to za njega bilo emocionalno teško iskustvo.

Fabelmanovi, u distribuciji Blitza, u kina stižu krajem godine.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum