Ultra Popularno

Prvi trailer za najintimniji film Stevena Spielberga “Fabelmanovi”

Bingo
Bingo

Višestruko nagrađivani reditelj Steven Spielberg, jedan od najznačajnijih reditelja u istoriji kinematografije, nakon ekranizacija svih mogućih priča, od fantastičnih avantura do ozbiljnih ratnih filmova, napokon je snimio film o sebi.

Kako to izgleda možete pogledati u tek objavljenom traileru:

U novoj uzbudljivoj filmskoj priči Spielberg donosi intimni pogled u svoje djetinjstvo u polu-autobiografskom filmu koji prati osjetljive godine mladića koji će otkriti potresnu porodičnu tajnu što će ga podstaći da uroni u svijet filmova filmovima koji će mu pomoći da spozna istinu o sebi i drugima.

Za scenario su zaslužni sam Spielberg i dramatičar Tony Kushner, dobitnik Pulitzerove nagrade, koji je na Spielbergovim ranijim filmovima Lincoln i München zaradio Oscar nominacije.

fabelmanovi
Foto: Universal Pictures

Jaku glumačku postavu čine Gabriel LaBelle kao 16-godišnji ambiciozni reditelj Sammy Fabelman; za Oscara više puta nominovana Michelle Williams kao njegova majka Mitzi; Paul Dano kao njegov uspješni otac, Burt; Seth Rogen kao Bennie Loewy, Burtov najbolji prijatelj i počasni “ujak” Fabelmanove djece, i za Oscara nominovani Judd Hirsch kao ujak Boris.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, a sam je Spielberg tom prilikom izjavio da je njime pokušao naći način kako “vratiti tatu i mamu”. Njegova je majka naime umrla 2017. godine u 97. godini, dok je otac preminuo 2020. u 103. godini.

fabelmanovi
Foto: screenrealm.com

Spielberg je rekao da se u početku nadao da će mu biti lako snimiti ovaj film, jer njegove likove “zna cijeli život.- A opet, ispostavilo se da je to za mene zastrašujuće iskustvo, jer sam na poluiskustven način pokušao rekonstruisati ogroman dio ne samo svog života, nego i života mojih sestara, majke i oca koji više nisu s nama“ – rekao je slavni reditelj, dodavši da je to za njega bilo emocionalno teško iskustvo.

Fabelmanovi, u distribuciji Blitza, u kina stižu krajem godine.

Slični članci

10 žena koje su svojom ljepotom obilježile 90-te godine

Ultra magazin

Two Lives – Nova španska serija sa strastvenom pričom

Ultra magazin

Coolio, poznati reper iz 90-ih, preminuo u 59-oj godini

Ultra magazin