Trenutno čitaš
Ilustrator od fotografija oblaka pravi zanimljive likove

Ilustrator od fotografija oblaka pravi zanimljive likove

fotografije oblaka

Daily Cloud je umjetnički projekat ilustratora Chrisa Judgea čiji kreativni pristup spaja umjetnost i fotografiju. Judge kaže da je uspješan projekat, koji ima 350.000 pratilaca na Instagramu, rezultat dosade zbog lockdowna prethodnih godina.

fotografije oblaka
Foto: @adailycloud

„Provodio sam dosta vremena u bašti sa svoje dvije male ćerke pretvarajući baštu u malo utočište u kome ćemo se družiti“, objašnjava Judge. „Moja 8-godišnja ćerka je otela moj stari Canon G9 II i snimala je stotine divnih fotografija cvijeća u cvatu, buba, ptica i mnogih stvari u bašti.”

Karantin je natjerao fotografe da počnu da gledaju u nebo gde je život još uvijek tekao kao normalan i jednog dana je Judge primijetio „neke prelijepe ružičaste oblake koji su ličili na majmuna i medvjeda“.

“Fotografisao sam ih i iz hira nacrtao vrlo jednostavne linije olovkom i objavio ih na Tviteru i Instagramu”, objašnjava on. “Bila je divna, pozitivna reakcija na njih i 70.000 lajkova pa sam odlučio da pravim po jedan svaki dan.”

Slike su razigrana, predivno kreativna interpretacija svakodnevnog života koju mnogi ljudi nikada ne bi primijetili. Judge, koji živi u Irskoj, koji je i autor dječjih slikovnica, kaže da će, ako je napolju oblačan dan, krenuti i napraviti mnogo fotografija sa svojim iPhoneom ili Canonom.

„Napravio sam fasciklu sa oko 30.000 fotografija oblaka, tako da obično imam nekoliko da biram na kojima ću crtati“, objašnjava on. “Takođe dobijam mnogo poruka na Twitteru i Instagramu sa fotografijama oblaka iz cijelog svijeta koje volim da primam.”

Judgeova dnevna rutina sada uključuje odabir fotografije koju je snimio ili koju mu je neko poslao i uvoz u Procreate, aplikaciju za grafičko uređivanje. „Trudim se da nacrtam što je moguće manje linija i da prepustim samom obliku oblaka da podnese teret“, kaže on o svom radu.

Popularni projekat Daily Cloud divan je primjer različitih načina na koje fotografi mogu nadograđivati ​​svoju umjetnost.

Izvor: petapixel.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum