Trenutno čitaš
Provjeri koja sobna biljka odgovora tvom horoskopskom znaku

Provjeri koja sobna biljka odgovora tvom horoskopskom znaku

Naše sobne biljke biramo na temelju različitih kriterijuma – briga, njega, kućni uslovi i lična estetika. Međutim i naš horoskopski znak, nam određuje koje sobne biljke će nas najviše privlačiti. Donosimo ti prijedloge sobnih biljaka, koje odgovaraju horoskopskim znakovima. Dakle, ako želiš sebe obradovati nekom novom sobnom biljkom, koja će ukrasiti tvoj životni ili radni prostor ili želiš nekom pokloniti sobnu biljku, provjeri horoskopski znak osobe kojoj želiš pokloniti biljku.

Foto: unsplash

OVAN

Impulsivni ste, intuitivni i volite akciju. Volite nove i trendi stvari. Volite raskošne biljke, koje najbolje opisuju vašu vatrenu i aktivnu ličnost, a koje daju posebnu veselu i raskošnu atmosferu, vašem radnom ili životnom prostoru. Biljka pod nazivom Aglaonema (Chinese Evergreens), uljepšaće vaše životno ili radno okruženje i najviše će odgovarati vašem aktivnom horoskopskom znaku.

Foto: es.gardenmanage.com

BIK

Vi ste jedan od najplodnijih znakova zodijaka, kada dodirnete zemlju nešto odmah naraste. Potrebna vam je biljka koja je stabilna, raskošna, pouzdana, lijepa, ali i uporna i izdržljiva. Dakle, neka drvenasta biljka sa raskošnim velikim, bogatim i zelenim listovima. Divlja smokva ili Ficus Lyrata, idealna je biljka za Bikove.

Foto: wildinteriors.com

BLIZANCI

Vi biste sve duplo, dakle kao Blizanci koji uvijek žele duple stvari, favorizujete biljke koje imaju dvije boje ili dva različita lista u jednoj biljci. Radoznali ste i zato vas privlače neobične stvari, pa samim tim i neobične biljke. Tropska Calathea Roseopicta je idealna biljka za vaš horoskopski znak.

Foto: solosucculents.com

RAK

Kao Rak, cijenite porodicu i prijatelje i volite stvarati svoju mini zajednicu, gdje god da krenete. Odabir samo jedne biljke, bio bi vam težak. Zato bi vama najviše odgovarale čuvarkuće, koje rastu kao mala porodica u više biljaka i brzo se razmnožavaju.

Foto: mxtrianz.me

LAV

Volite stvari, koje privlače pažnju svih. Potrebna vam je kućna biljka, koja ne zahtijeva mnogo brige, a koja je veoma privlačna, lijepa i raskošna. Šarena Begonia rex, ima predivne listove, koji obogaćuju svaki životni ili radni prostor i koja je idealna za vaš horoskopski znak.

Foto: gpnmag.com

DJEVICA

Vaša opsesija detaljima znači da ste privučeni biljkama, čije grane odlaze u različitim smjerovima, ali izgledaju veoma uredno i lijepo. Biljka novca Bonsai ili Pachira aquatica, koja zahtijeva posebnu njegu i divljenje, udovoljiće vašim perfekcionističkim sklonostima, koje od vas traži znak Djevice.

Foto: bonsaioasis.com

VAGA

Kao vazdušnom znaku, potrebna vam je biljka koja nije prevelika, koja je lijepa i simetrična, a kojoj ne treba mnogo pažnje i brige. Vaga je znak mira i balansa, što znači da ste privučeni biljkama, koje predstavljaju harmoniju i lijepu estetiku, kao što je Spathiphyllum, koji cvjeta i predivno izgleda.

Foto: smartgardenguide.com

ŠKORPIJA

Vi ste veoma osjetljiv, misteriozan i intuitivan znak, koji je povezan sa moći i ponovnim rođenjem. Treba vam nešto bujno i misteriozno, a tamno, ali opet lijepo, kao što je Oxalis triangularis, često nazvan “ljubičasti leptir”. U pitanju je veoma zanimljiva i zabavna tajanstvena biljka, koja se noću zatvara, a danju otvara, a podsjeća na tamne i misteriozne leptiriće.

Foto: hgtv.com

STRIJELAC

Pročitaj

Kao vječiti putnik i ljubitelj istraživanja stranih i novih mjesta, Strijelcu je potrebna sobna biljka, koja ne zahtijeva mnogo brige i pažnje, jer ste vi često van kuće. Odvažna i lijepa biljka crveni kroton „Petra“ je šarena, stabilna biljka, koja će vam se dopasti kao vatrenom znaku, zbog vatrenih narandžasto-crveno-žutih detalja na bogatim, bujnim listovima.

Foto: costafarms.com

JARAC

Kao Jarac ste organizovani, disciplinovani i treba vam biljka sa pravom strukturom. Veličanstvena biljka  Dracaena marginata ili zmajevo drvo je kućna biljka, koja će odgovarati vašoj disciplini ličnosti i organizovanom životnom ili radnom prostoru. Veoma je efektna i lijepa za svaki prostor, a ne traži neku posebnu brigu i njegu.

Foto: Pinterest

VODOLIJA

Uvijek radite stvari na svoj, autentičan i posebno jedinstven način, zato više volite stvari, koje su neobične i posebne. Zamija je biljka, koja ne traži mnogo brige i njege, što vam ostavlja dovoljno vremena za vaš istraživački duh, slobodu i nove avanture života, koje su karakteristične za vaš znak. Posebna biljka za posebnu ličnost, baš kao što ste vi.

Foto: Pinterest

RIBE

Vi ste umjetnički i emotivno osjetljiv znak, koji voli snove, magiju i maštu. Nerve plant ili fittonia albivenis je poput vanzemaljske biljke, koja je poput magije, jer vas zavarava sa svojim neobičnim šarama na listovima. Ova biljka će savršeno odgovarati emotivnoj i maštovitoj prirodi vašeg znaka.

Foto: plantcaretoday.com

Izvor: latimes.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum