Trenutno čitaš
Pronašli smo ručno rađen nakit inspirisan motivima iz prirode

Pronašli smo ručno rađen nakit inspirisan motivima iz prirode

Gala Home
Gala Home

Tražeći inspiraciju na Instagramu, pronašli smo ručno rađen nakit koji je posebno privukao našu pažnju jer je kreiran na jedinstven način. Radi se zapravo o nakitu koji je izrađen od drveta i epoksi smole, a na društvenim mrežama ga možeš pronaći pod nazivom saltarttuzla

Iza profila saltarttuzla stoji Siniša Dešić iz Tuzle, koji se dugi niz godina bavi dizajnom, grafičkim i video dizajnom, fotografijom, a osim toga je veliki zaljubljenik u prirodu.

Sinišina ljubav prema drvetu dio je porodične tradicije koja je u njega utkana još od djetinjstva, a kada se to spojilo sa ljubavlju koju on gaji prema prirodi nastala je ova kreativna priča čiji je rezultat jedinstven i unikatan nakit izrađen ručno i sa mnogo ljubavi.

Prije nekoliko godina Siniša je počeo da izrađuje nakit iz hobija, a prvi kreativni radovi su bile energetske piramide – orgoniti. Pošto kreativnost ne poznaje granice, počeo je da radi i sa epoksi smolom koja mu služi kao osnovni materijal za njegov kreativni izražaj. Ručna izrada svakog komada nakita zahtjevna je, traje satima, a ponekad i danima.

Salt Art je originalna linija nakita bh. brenda inspirisana prirodom i ljubavlju prema njoj, a svaki komad nakita izrađen ručno od kombinacije drveta i kristala smole je vječan i neponovljiv.

Ono što je posebno privuklo našu pažnju je prava čarolija ovog jedinstvenog nakita, jer zavisno od sezone i godišnjeg doba on se mijenja, dobija nove boje i motive. Ako želiš da posjeduješ neki komad ovog magičnog nakita ili želiš da dragu osobu obraduješ posebnim poklonom saznaj više na Instagram profilu saltarttuzla ili posjeti sajt Salt Art.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum