Trenutno čitaš
Proljećni sendvič s krastavcima

Proljećni sendvič s krastavcima

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ovaj kremasti, hrskavi recept za sendvič s krastavcima postiže lijepu ravnotežu između dekadentnog i laganog jela. Namaz od krem ​​sira i jogurta nadopunjuje hrskavi osvježavajući krastavac, dok izdašan okus i tekstura hljeba od cjelovitog zrna daje jednu dodatnu notu ukusa.

Sastojci:

  • 50 – 60 grama krem ​​sira
  • 1 kašika nemasnog običnog grčkog jogurta
  • 1 kašika narezanog svježeg vlasca
  • 1 kašika nasjeckanog svježeg kopra
  • ¼ kašičice mljevenog papra
  • 2 kriške sendvič hljeba od cjelovitog zrna pšenice
  • ⅓ šoljice tanko narezanog krastavca
Foto: Antonis Achilleos

Priprema:

Pomiješati krem ​​sir, jogurt, vlasac, kopar i papar zajedno u posudi dok se dobro ne sjedine. Ravnomjerno rasporediti smjesu s jedne strane svake kriške hljeba. Pokriti jednu krišku hljeba krastavcima, zatim stavite drugu krišku stranom sa krem ​​sirom prema dolje.

Pročitaj
salata

Najbolje je poslužiti sendviče s krastavcima na dan kad ih napraviš da se ne bi vlaga iz krastavaca oslobodila.

Uživaj u ukusu!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum