Trenutno čitaš
Proljećna paleta boja koja će dominirati modnom scenom

Proljećna paleta boja koja će dominirati modnom scenom

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Dok nas sama pomisao na proljeće raduje i modni svijet s nestrpljenjem iščekuje novu paletu boja koja će definisati način na koji ćemo izraziti svoj stil u narednim mjesecima. Paleta boja za proljeće-ljeto 2024 donosi nevjerojatnu raznolikost, od nježnih tonova do živopisnih nijansi. 

U proljetnoj paleti boja neće se naći samo pech fuzz nijansa već sve nijanse zelene, bijela boja, bordo, puter žuta, kao i zlato i srebro.

Bijela: Bezvremenska čistoća

Bijela boja uvijek je bila simbol čistoće i bezvremenske elegancije, a paleta proljeće-ljeto 2024 nudi nam ovu boju kao ključnu nijansu. Bijela donosi svjetlost i prozračnost, čineći je savršenim odabirom za tople mjesece. Lagane haljine, košulje i suknje u bijeloj boji pružiće osjećaj svježine i bezvremenske sofisticiranosti.

Savjet: kombinuj ih s detaljima u drugim bojama iz proljetnje palete za dinamičan i elegantan izgled.

Živopisna zelena: Eksplozija boja u svakodnevnim kombinacijama

Zelena boja zauzima posebno mjesto u paleti boja proljeće-ljeto 2024, pružajući nam širok spektar tonova koje možemo integrisati u naš stil. Od svijetlozelene do duboko smaragdne, ove boje donose osvježavajući element u svaki ormar. Zelena nije samo boja prirode, već i izvor energije i vitalnosti koji će osvježiti naše proljetne i ljetne dane.

Ako je crvena, onda je bordo 

Bordo nijansa postaje istinski dragulj koji donosi eleganciji i dubinu u našem modnom izražaju. Bogata i topla boja donosi osjećaj sofisticiranosti u svijet svjetlih tonova proljetnih i ljetnih mjeseci.

Ako je žuta, onda je puter žuta 

Pročitaj

Puter žuta, nježna nijansa koja podsjeća na toplu svjetlost, postaje zvijezda u paleti boja za proljeće-ljeto 2024. Ova vedra boja donosi osvježenje u modni svijet, nudeći poseban modni optimizam za tople mjesece.

Zlatne i srebrne nijanse

Zlatna i srebrna postaju simbolični dodaci u paleti boja za proljeće-ljeto 2024, donoseći svoj sjaj i sofisticiranost u svijet mode. Zlatna boja simboliše toplinu, luksuz i sofisticiranost. U proljetnim i ljetnim mjesecima, zlatni tonovi postaju savršeni za posebne trenutke i večernje izlaske. Haljine, nakit i cipele u zlatnoj boji dodaju glamur svakom izgledu.

Srebrna boja donosi modernu eleganciju s hladnim odsjajem, stvarajući kontrast u odnosu na toplije tonove proljeća i ljeta. Srebrni dodaci poput torbica, remenja ili cipela mogu dodati dozu futurističke svježine čak i najjednostavnijim kombinacijama.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum