Trenutno čitaš
Producenti Jamesa Bonda objavili su razočaravajuće vijesti o sljedećem 007

Producenti Jamesa Bonda objavili su razočaravajuće vijesti o sljedećem 007

Prošlo je sedam godina otkako je “No Time to Die” prvi put ušao u produkciju i nismo blizu finalizaciji ko je sljedeći glumac koji će preuzeti plašt Jamesa Bonda, otkriva nedavni intervju.

“Nema vremena za umiranje”, 25. film o Jamesu Bondu i posljednji angažman Daniela Craiga kao poznatog izmišljenog špijuna, učinio je nešto što nijedan drugi film o Bondu nikada nije uradio (UPOZORENJE SPOILER): ubio je Jamesa Bonda, dajući Craigu priliku da odustane od uloge i preda plašt svježoj krvi.

To je označilo kraj jedne ere: Craig je službeno Bond s najdužim stažom, koji je 15 godina bio na poziciji 007 u 5 filmova. To je težak put za pratiti. Craig je unio grubost, ali i ranjivost u ulogu koja je zaista transformisala Jamesa Bonda iz ludog plejboja u tvrdokornog čovjeka od akcije.

sljedeći james bond
Foto: NME

S obzirom na to koliko je bilo potrebno filmu “No Time to Die” da dođe u bioskope i koliko je važno pronaći prikladnog nasljednika Craiga, da su producenti filmske franšize potpisali ugovor s nekim prije mnogo godina. Nije tako. Ispostavilo se, zapravo, da su jedva i počeli da traže.

Tokom intervjua za LADbible na crvenom tepihu na dodjeli filmskih nagrada BAFTA 2023. prošle sedmice, Barbara Broccoli – kćerka legendarnog Bondovog producenta Alberta R. Broccolija, trenutnog Bondovog producenta i suvlasnika EON Productions – rekla je da, uprkos svim glasinama o sljedećem 007, “još nisu ni počeli s kastingom. Ne postoji čak ni scenario.”

Ovo bi moglo biti malo problematično za neke obožavaoce Bonda, ali Broccoli je objasnila da uloga Bonda nije tako jednostavna kao što mislimo.

„To je evolucija: Bond se razvija baš kao što se razvijaju i muškarci. Ne znam ko se razvija bržim tempom” – rekla je za Variety prošlog septembra.

sljedeći james bond
Foto: MGM

Takođe je eksplicitno spomenula Idrisa Elbu, za kojeg su fanovi dugo mislili da će biti najbolji sledeći Bond, umanjujući svoju zainteresovanost da ga dobije kao 007. Elba je takođe sugerisao da nije toliko zainteresovan da bude Bond, jer je previše predan svojoj sadašnjoj dugoj ulozi detektiva Johna Luthera.

“Volimo Idrisa. Stvar je u tome što će odluka o kastingu biti na pauzi par godina,” rekla je.

“Kada tražimo Bonda, to je obaveza od 10-12 godina. Pa glumac vjerovatno razmišlja, ‘da li stvarno želim to?’ Ne žele svi to učiniti. Bilo je dovoljno teško natjerati Daniela Craiga da to uradi!”

“Ne radi se samo o odabiru glumca za film. Radi se o ponovnom osmišljavanju lika… Više ljudi je hodalo po Mjesecu nego što je glumilo Jamesa Bonda”, ističe ona.

Međutim, nije potpuna misterija o tome koga žele kao sljedećeg Jamesa Bonda: Broccoli je dala mnogo nagovještaja i uvida u to koga traže da glumi agenta MI6 koji pijucka martini.

Pročitaj

sljedeći james bond
Foto: EON

Znamo da Broccoli želi da glumac bude u 30-im – „Bond nije neko dijete iz srednje škole“, rekla je – ali takođe ne želi da neko bude prestar, s obzirom na to koliko dugo traje igranje Bonda. To je vjerovatno još jedan razlog zašto Broccoli ne želi Idrisa Elbu: on ima 50 godina.

Takođe je rekla da James Bond mora da bude muško (razbija druge velike glasine da bi mogli da urade ženskog Bonda) govoreći za The Guardian „on je muški lik… napisan je kao muškarac i mislim da će vjerovatno ostati kao muškarac, i to je u redu. Ne moramo muške likove pretvarati u žene. Hajde da jednostavno stvorimo više ženskih likova i učinimo da priča odgovara tim ženskim likovima.”

Takođe znamo da je Broccoli više fokusirana na pronalaženje sljedećeg Bondovog negativca, a ne na samog Bonda, jer je negativac lik koji pokreće priču… Zanimljiv način da se pristupi priči, ali ima smisla.

Mnogo je glumaca koji su u ringu da budu sljedeći James Bond (ili barem dosta onih koje bi fanovi željeli vidjeti kao 007), uključujući Aarona Taylor-Johnsona iz Bullet Traina, Eddieja Redmaynea iz Fantastic Beasts, Top Gun: Maverick glumca Milesa Tellera, pa čak i Toma Hardya.

Izvor: dmarge.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum