Trenutno čitaš
Prijedor u ŠA bojama od 27. jula – besplatni umjetnički sadržaji prethodnica ŠA Festu

Prijedor u ŠA bojama od 27. jula – besplatni umjetnički sadržaji prethodnica ŠA Festu

I ove godine uvertira za ŠA Fest je ŠA ulica. Besplatni umjetnički sadržaji održaće se na tri lokacije u glavnoj ulici i pješačkoj zoni u Prijedoru 27. i 28. jula 2022. godine.

ša fest prijedor

Na velikom trgu ispred Patrije biće postavljena pozornica Teatar trga koji 27. jula  u 21.00 časova, otvara Zijah Sokolović sa predstavom „Međuigre 0-24“. Već sljedeći dan, 28.07. na pozornicu izlaze glumci GP Jazavac iz Banjaluke sa svojom predstavom „Ne igraj na Engleze“.

Na malom gradskom trgu smjestio se “El Doras”. Vodeći bendovi ovog muzičkog stejdža su Funkcioneri koji će se publici predstaviti 27. jula i Drumbooty koji će svojom energijom razigrati Prijedorčane i sve one koji 28. jula dođu u grad na Sani.

Dobro poznati umjetnički kutak ŠA ulice smjestiće se unutar i ispred Galerije „Sreten Stojanović“. Nikola Zaklan, akademski slikar koji prati ŠA Fest od 2018. godine radeći svoje posebne radove na stejdžu Ljetne bašte, ove godine priprema prodajnu izložbu radova nastalih na ŠA Festu 2018. i 2019. godine. Izložba ove jedinstvene hronologije jednog festivala biće otvorena od 20. jula do 2. avgusta.

ša fest prijedor

Ispred Galerije, u Art kutku, 27. i 28. jula, Nikola će sa svojim saradnicima i prvom ŠA stipendistkinjom Dajanom Nedić, raditi sa prolaznicima i djecom na posebnom umjetničkom radu. Bićemo svjedoci ali i akteri nastajanja umjetničkog djela.

Pročitaj
Timothee Chalamet

Podsjećamo, sve ovo je prethodnica ŠA Fest sadržajima na kojima između ostalih 29. i 30. jula u Prijedoru slušamo: Konstraktu, Hladno pivo, Gorana Bareta i Majke, Elemental, Ramba Amadeusa, Sunshine, E-Play, Prti BG, Sajsi MC, Uto Karema, Valentina Kanzianija, Metodi Hristova, Dejana Milićevića, Marka Nastića, Leu Dobričić, Inisa, Woodija, Danijela Kevića i druge. Pored noćne žurke na dva velika stejdža posjetioci će u toku festivala moći uživati i u besplatnim dnevnim, muzičkim, umjetničkim i edukativnim sadržajima na River stejdžu sa sjajnim DJ-evima i Antistres zoni uz promocije i radionice koje će držati Remi (Elemental), Dr. Fric (KUD Idijoti), Rambo (Rambo Amadeus) i ostali.

ŠA Fest prati sjajna produkcija, a podršku umjetnosti ove godine dali su: Grad Prijedor, Ministarstvo trgovine i turizma RS, Turistička organizacija Prijedor, Mittal, Austronet, Jelen pivo, Beck’s, Vivia, Rooster, Tropik i Addiko banka – banka partner Festivala.

Za više informacija posjetite www.shafest.com ili ŠA Fest FB stranicu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum