Trenutno čitaš
Preporuka za čitanje: “Buđenje tigra” je ključna literatura za razumijevanje i iscjeljenje traume

Preporuka za čitanje: “Buđenje tigra” je ključna literatura za razumijevanje i iscjeljenje traume

nove knjige

Trauma je složen i dubok problem koji pogađa mnoge ljude, a njeno razumijevanje i liječenje zahtijevaju pristup koji objedinjuje najnovija znanstvena saznanja i praktične metode.

Jedan od pionira u ovom polju, Piter Levin, doktor i fiziolog, razvio je prije dvadesetak godina revolucionarni pristup koji je postao temelj za sve stručnjake koji se bave traumom. Levinov rad naglašava urođenu sposobnost svih ljudi da transformišu traumatska iskustva, što je glavno polazište njegove metode.

U svojoj knjizi “Buđenje tigra”, Levin objašnjava kako naše visoko razvijene kognitivne sposobnosti mogu više odmoći nego pomoći kada se suočavamo sa situacijama koje zahtijevaju instinktivno djelovanje. Kada ne uspijemo osloboditi energiju koja ostaje zarobljena u našem tijelu nakon traumatskog događaja, suočavamo se s neželjenim posljedicama poput fobija, anksioznosti, pa čak i nasilnog ponašanja. Levin postavlja fascinantno pitanje: zašto divlje životinje, iako često u životnoj opasnosti, rijetko pate od trauma? Razumijevanje kako se divlje životinje nose s traumatskim situacijama može biti ključ za iscjeljenje traume kod ljudi.

Pročitaj
3 knjige

Ova knjiga vodi čitaoce kroz svijet suptilnih, ali moćnih instinkta koji oblikuju naše reakcije na prijeteće događaje. Levin nudi novo, optimistično viđenje traume, zajedno s vrijednim uvidima i vježbama koje mogu pomoći u njenom liječenju.

Za sve koji traže dublje razumijevanje traume i metode za njeno prevladavanje, Levinova knjiga predstavlja neprocjenjiv izvor znanja i praktičnih alata. Ovaj pristup ne samo da pruža nadu, već i konkretne korake prema trajnoj transformaciji i unutrašnjem miru.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum