Trenutno čitaš
Premijere hit filmova na Cinemax i HBO kanalima u februaru

Premijere hit filmova na Cinemax i HBO kanalima u februaru

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Duge zimske večeri su lakše uz dobre filmove. U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u februaru premijerno prikazivati na Cinemax kanalima. 

Ritam ludila (Whiplash)

Andrew Neiman je ambiciozni mladi jazz-bubnjar, isključivo fokusiran na uspon k vrhu u elitnom muzičkom konzervatorijumu na Istočnoj obali. Progonjen neuspješnom spisateljskom karijerom svog oca, Andrew danju i noću žudi postati jedan od najvećih. Terence Fletcher, instruktor jednako poznat po svom daru podučavanja kao i po svojim zastrašujućim metodama, vodi vrhunski jazz-sastav na konzervatorijumu. Fletcher otkrije Andrewa te prebaci ambicioznog bubnjara u svoj bend zauvijek promijenivši mladićev život. Andrewova strast za dostizanjem savršenosti ubrzo se pretvori u opsesiju, dok ga njegov bezobzirni učitelj nastavlja tjerati do ruba njegovih mogućnosti – i zdravog razuma.

Premijera: 6. februara u 20.00h na Cinemaxu, dostupno od 6. februara na HBO GO-u

Plavuša uzvraća udarac

U nastavku „Plavuše s Harvarda“, Elle (Reese Witherspoon) vraća se u svem svojem ružičastom i paperjastom sjaju. Postala je zvijezda u usponu u advokatskoj firmi i planira vjenčanje s Emmettom (Luke Wilson). Ali kada otkrije da njena firma predstavlja firmu koja ispituje kozmetiku na životinjama (a neki od njih su rođaci njene čivave Bruisera), ona iznosi svoje stavove i odmah dobija otkaz. Elle, koja je sada u krstaškom pohodu, odlučuje jasno i glasno iznijeti svoje stavove u Washingtonu. Međutim, nije lako probiti se u političku arenu – pogotovo ako ne nosite sivo – ali uz pomoć snalažljivog portira (Bob Newhart), Elle uspijeva uvjeriti članicu Kongresa Rudd (Sally Field) da je uzme kao pomoćnicu kako bi se njeni stavovi čuli.

Premijera: 13. februara u 21.40h na Cinemaxu, dostupno od 13. februara na HBO GO-u

Svjetski trgovčki centar (World Trade Center)

premijere na cinemax

Reditelj oskarovac Oliver Stone priča istinitu priču o junačkom preživljavanju i spašavanju dvojice pripadnika policijske postaje Port Authority – Johna McLoughlina (Nicolas Cage) i Willa Jimena (Michael Peña) – koji su bili zatočeni u ruševinama Svjetskog trgovačkog centra 11. septembra 2001. g., nakon što su ušli da bi pomogli ljudima da pobjegnu. Film takođe prati njihove porodice dok pokušavaju saznati što im se dogodilo, kao i spasioce koji su ih pronašli u ruševinama i izvukli ih. Njihova priča pokazuje kako se najbolje od ljudi izdiglo iznad tragičnih događaja tog dana.

Premijera: 20. februara u 20.00h na Cinemaxu, dostupno od 20. februara na HBO GO-u

Nosim te sa sobom (I Carry You With Me)

Nakon što Iván (Armando Espitia), ambiciozni kuhar i mladi otac, upozna Gerarda (Christian Vázquez) u tajnom gay baru u provincijskom Meksiku, oni se duboko zaljube. Kad njihovu tajnu vezu otkrije Ivánova porodica, on donosi riskantnu odluku da pređe granicu kako bi okušao sreću u Sjedinjenim Državama, obećavajući i svom mladom sinu i srodnoj duši Gerardu da će se vratiti. Sam u New Yorku i suočen sa zastrašujućim izazovima tek pristiglog imigranta, Ivánova odluka košta ga više nego što je ikad zamišljao. Nominovan za „Oscara“, narativni debi Heidi Ewing (najbolji dokumentarac, „Jesus Camp“, 2006.) nježna je romansa koja se proteže dekadama. Temeljen na istinitoj priči, film je osvojio inovatorsku nagradu „NEXT“ i nagradu publike na Sundanceu 2020.

Premijera: 27. februara u 20.00h na Cinemaxu, dostupno od 27. februara na HBO GO-u.

Rose: ljubavna priča (Rose: A Love Story)

premijere na cinemax

„Rose: Ljubavna priča“ napeta je drama o mladom paru koji živi sam u šumi i mora se boriti s bolešću koja mijenja život i manifestuje se na nasilan i zastrašujuć način. Roseina bolest je vampirska, parazitska žeđ za krvlju. Kako njena glad raste, čini se da cijelo čovječanstvo ustupa mjesto divljem nasilju koje šteti i njoj i onima oko nje. Njihov ljubavni odnos trpi pod teretom Roseine bolesti i samo je pitanje vremena kada će se povučeni život koji su izgradili potpuno preokrenuti.

Premijera: 4. februara u 20.00h na Cinemaxu, dostupno od 4. februara na HBO GO-u

Strašilo (Pugalo)

U malom selu u hladnoj Jakutskoj regiji Rusije, zovu je jednostavno Strašilo. Ona je iscjeliteljka. Pustinjakinja. Budala-u-Bogu. Ima nešto više od četrdeset godina. Ne prezire alkohol. Može biti smiješna, ponižena, uvrijeđena. Dugo je bila ravnodušna prema sebi. Svi je izbjegavaju i boje je se, ali potajno noću svi žure njenoj kući. Uostalom, samo ih ona može riješiti njihovih bolesti. Za nju je ovo prokletstvo i svaki se put zaklinje da više neće pomagati ljudima, ali svaki ih put ne može odbiti. Zna da će je njen dar jednom upropastiti, ali ljudima i dalje ostaje jedina šansa za spas.

Premijera: 5. februara u 20.30h na Cinemaxu 2, dostupno od 5. februara na HBO GO-u

Zemlja snova (The Land Of The Sons)

Došao je kraj civilizacije. Nije poznato što je izazvalo ovu kataklizmu, ali apokalipsa je zbrisala velik dio čovječanstva i zemlja je prestala donositi plodove. Otac i njegov Sin među rijetkim su preživjelima. Sin raste poput divlje zvijeri jer Otac misli da je to jedini način na koji može pomoći svom djetetu da preživi u svijetu u kojem su ljudski odnosi postali izuzetno opasni. Kada Otac umre, Sin odlučuje krenuti na putovanje uz tajanstvenu rijeku u neprijateljskom svijetu, podstaknut željom da otkrije što mu je bilo zabranjeno, ali prije svega u potrazi za nekim ko mu može pročitati dnevnik koji je Otac vodio cijeli život.

Premijera: 12. februara u 20.30h na Cinemaxu 2, dostupno od 12. februara na HBO GO-u

Strah (Fear)

Svetla, svojeglava udovica, živi sama u malom bugarskom selu blizu turske granice. Nedavno je ostala bez posla kao učiteljica zbog nedostatka porodica s malom djecom. Jednog dana, u lovu u šumi, nailazi na afričkog izbjeglicu Bambu, koji pokušava doći do Njemačke, što će donijeti dramatičan preokret u njenom životu. Nevoljno mu nudi gostoprimstvo, ali iz dana u dan razvija se veza dok Bamba uči jezik i sudjeluje u njenom svakodnevnom životu. Svetla će donijeti odluke koje će joj promijeniti život i koje se protive njenoj tradicionalnoj zajednici stvarajući pobunu među seljanima. Dolazi do apsurdnih, komičnih i tragičnih situacija dok ona ruši barijere usamljenosti, bliskosti i straha od autsajdera.

Pročitaj
zmajeva kuća

Premijera: 19. februara u 20.30h na Cinemaxu 2, dostupno od 19. februara na HBO GO-u

Pilotova žena (Copilot)

premijere na cinemax

“Pilotova žena“ istražuje kulturne razlike, istinu, vjeru, povjerenje i zabludu kroz priču o mladoj ženi koja otkriva da tajne njenog muža imaju katastrofalne posljedice. Kad britka studentkinja nauke Asli sretne harizmatičnog Saeeda sredinom 90-ih, to je ljubav na prvi pogled. Ljubavnici se tajno vjenčaju, protiv želje Asline majke, a Asli se zaklinje da će biti vjerna Saeedu i nikada neće odati njegove tajne. Njihova budućnost izgleda svijetla, ali u osvit 21. vijeka Saeed donosi odluku koja neće samo srušiti Asline snove, nego do srži potresti cijeli svijet.

Premijera: 26. februara u 20.30h na Cinemaxu 2, dostupno od 26. februara na HBO GO-u

Ljestve (Scara)

Temeljen na istinitim događajima, „Ljestve“ prate duhovno putovanje Andreja, osjetljivog, antisocijalnog mladića koji se okreće glumi u potrazi za istinskom srećom. Nakon pada komunizma zaslijepljen je iluzijom slobode i demokratije i suočava se s nizom brutalnih događaja koji su obilježili noviju istoriju Rumunije. Pronalazeći utjehu u ulozi Aljoše u scenskoj adaptaciji „Braće Karamazovih“, postaje sve bliži svom liku, postupno otkrivajući put k razumijevanju božanskog.

Premijera: 20. februara u 20.30h na Cinemaxu 2, dostupno od 20. februara na HBO GO-u

Invazija kvarta (Attack The Block)

premijere na cinemax

Sam, koja se školuje za medicinsku sestru, vraća se u svoj stan u zastrašujućem neboderu u južnom Londonu kada je opljačka banda maskiranih mladića. Spas joj se ukaže kad bandu omete sjajni meteorit koji je pao s neba i pogodio parkirani auto u blizini. Sam pobjegne trenutak prije nego što bandu napadne malo izvanzemaljsko biće koje je iskočilo iz krhotina. Banda krene u lov na biće te ga usmrti. Poslije, drugi val meteora sruši se na zemlju. Uvjereni u pobjedu protiv tako nemoćnih napadača, banda uzima oružje, bicikle i mopede te kreće u odbranu svog terena. Međutim ovog puta stvorenja su veća. Mnogo veća. Kvart će ubrzo postati bojno polje, a grupa beznadnih klinaca koji su napali Sam postaće jedina nada i za nju i za cijeli kvart.

Premijera: 14. februara u 20.30h na Cinemaxu 2, dostupno od 14. februara na HBO GO-u

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum