Trenutno čitaš
12 korisnih web stranica za koje ne znaš

12 korisnih web stranica za koje ne znaš

Poznavanje svih postojećih web stranica nesumnjivo je nemoguće. Ali uz malo istraživanja – i sreće – moguće je pronaći dragocjene alate i web stranice koji nam mogu učiniti život mnogo lakšim.

 

korisne web stranice
Foto: medium.com

Prikupili smo trinaest korisnih web stranica, aplikacija i alata koji će ti pomoći da svoj rad učiniš bržim i učinkovitijim. Otvori aplikaciju Notes i pripremi se za čuvanje nekoliko linkova! — od video i audio uređivanja do brendiranja, kopiranja, animacije i dijeljenja datoteka, vjerojatno ćeš pronaći nešto za svoje potrebe.

Vocalremover.org

Vocalremover odvaja muziku od vokala uz pomoć moćnog AI algoritma. Otpremi mp3 fajl i pusti algoritam da radi svoj posao! Web stranica ti takođe omogućava promjenu tona zvuka bez uticaja na tempo i obrnuto.

Unscreen.com

Tražiš alat koji ti omogućava da ukloniš video pozadinu u nekoliko klikova? Uz Unscreen možeš ukloniti ili promijeniti pozadinu bilo kojeg videa ili GIF-a. Možeš pretraživati ​​GIF direktno na web stranici ili prenijeti vlastiti video.

Snapdrop.net

Ako ne posjeduješ iPhone — što znači da nemaš AirDrop — svakako treba da probaš Snapdrop. Otvori web stranicu i na laptopu i na telefonu (web stranica će automatski povezati uređaje), uzmi datoteke koje želiš prenijeti i one će se pojaviti na drugom uređaju spremne za preuzimanje. Lagano je!

Smartmockups.com

 

Foto: medium.com

Kreiraj besplatne mockupe za bilo koji uređaj i fizički proizvod! Smartmockups.com je web aplikacija koja ti omogućuje generisanje visokokvalitetnih mockupa za tvoju sljedeću prezentaciju, web stranicu, kampanju na društvenim mrežama, portfolio i još mnogo toga. Za pristup servisu potreban ti je nalog.

Panzoid.com

Da li su ti potrebni uvodni ili završni ekrani za video? Ovo je odlična web stranica ako imaš YouTube kanal i treba ti ova vrsta video materijala. Postoje stotine šablona koje su poslali korisnici web stranica. Razumijevanje načina na koji ova web stranica funkcioniše može potrajati nekoliko minuta, ali svakako vrijedi! Dodatna napomena: kompatibilniji je s Chromeom nego sa Safarijem.

Midomi.com

Da li ikada pomisliš na pjesmu, ali ne znaš naslov ili kako ide tekst? Ako da, Midomi je ono što ti treba! Samo pjevuši mumlajući i ova web stranica će pronaći traženu pjesmu.

Kamua.com

Ako želiš da promijeniš veličinu, isiječeš i napišeš titlove videozapisa za TikTok ili Instagram Reels, ovaj alat moraš imati. Pretvori bilo koji horizontalni video u dinamički vertikalni pomoću ovog pametnog alata. Potreban ti je nalog za pristup servisu.

Jitter.video

 

korisne web stranice
Foto: medium.com

Jitter Video je jednostavan alat za dizajn pokreta. Pomoću ovog alata možeš besplatno kreirati prilagođenu pokretnu grafiku; samo odaberi šablon koji ti se sviđa i počni uređivati!

Pročitaj

Loading.io

Uz Loading, možeš napraviti jednostavne animacije, kreirati obrasce i pozadine učitavanja i dizajnirati trake napretka. Ako su ti potrebni jednostavni animirani vizualni elementi, ovaj alat je za tebe. Možda nema najljepši korisnički interfejs, ali sigurno radi svoj posao.

Shortlyai.com

Šta ako ti neko kaže da možeš napisati članak, a da zapravo ništa ne napišeš? Moguće je sa AI. Idi na Shortlyai, odaberi temu, odaberi dužinu teksta, unesi sažetak i AI će pisati za tebe. Usluga nije besplatna i zahtijeva da imaš nalog.

Renderforest.com

Ova platforma za brendiranje ti omogućava da kreiraš uvodne i muzičke vizualizacije. Pretraži prilagodljive šablone i pronađi onaj koji ti se sviđa. Dodaj svoj logo, slogan, muziku i eksportuj! Renderforest ti pomaže da kreiraš različite brendirane materijale uz minimalno vrijeme i trud — od video zapisa do logotipa, mockupa i web stranica. Za pristup platformi potrebno je da kreiraš nalog.

Naturalreaders.com

 

korisne web stranice
Foto: medium.com

Ovaj alat za pretvaranje teksta u govor (TTL) pretvara bilo koji tekst u audio, omogućavajući ti da biraš između raznih glasova i akcenata. Audio fajl možeš preuzeti i kao mp3, tako da ga možeš slušati bilo kada, bez internetske veze. Ovaj alat je takođe koristan ako ti je potreban TTL alat koji je jednostavan za korištenje za tvoje Instagram Reels — budući da Instagramu nedostaje TTL funkcija koju TikTok ima.

Izvor: medium.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum