Trenutno čitaš
Premijera druge sezone nagrađivane animirane serije „Praiskon“

Premijera druge sezone nagrađivane animirane serije „Praiskon“

Nagrađivana animirana serija Genndyja Tartakovskog „Praiskon“ (Primal), peterostruki dobitnik nagrade Emmy, uključujući one za najbolju animiranu seriju, vraća se s drugom sezonom 22. jula na HBO Max streaming platformu, kada u ponudu stižu prve dvije epizode.

„Praiskon“ je serija Adult Swima koja prati pećinskog čovjeka (Aaron LaPlante) na početku evolucije dok sklapa nevjerovatno prijateljstvo s dinosaurom na rubu izumiranja. U drugoj sezoni, čovjek i dinosaur putuju u novi svijet kako bi spasili Miru (Laëtitia Eïdo) od otmičara, no na putu pronalaze mjesto ispunjeno divljom brutalnošću.

serija praiskon

 

Uz pohvale kritičara i obožavalaca, prva sezona „Praiskona“ trenutno je među 10 najgledanijih serija Adult Swima na HBO Maxu.

Ispunjena neizvjesnošću, trenucima koji slamaju srce, uzbuđenjem, ljubavlju i strahom, a sve gotovo bez dijaloga, serija je poput slike koja postaje živa, oslanjajući se isključivo na muziku i grafiku kako bi ispričala priču o dvoje neočekivanih saveznika dok se kreću nasilnim, praiskonskim svijetom. Nakon što su se zbližili zbog nesretnih tragedija, čini se da jedno drugome postaju jedina nada za preživljavanje.

Pročitaj
Jennifer Lopez

serija praiskon

Autor serije je Genndy Tartakovsky (Dexter’s Laboratory, Samurai Jack, Star Wars: Clone Wars, Sym-Bionic Titan). Umjetnički reditelj je Scott Wills (The Ren & Stimpy Show, Samurai Jack). Muziku su stvarali Tyler Bates (Guardians of the Galaxy, Samurai Jack) i Joanne Higginbottom (Samurai Jack, Salem), a za zvučne efekte zaslužan je Joel Valentine (Big City Greens, Samurai Jack).

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum