Trenutno čitaš
Prema natalnoj karti Beyoncé, njen uspjeh je zapisan u zvijezdama

Prema natalnoj karti Beyoncé, njen uspjeh je zapisan u zvijezdama

Od njenih dana sa grupom Destiny’s Child do priprema za turneju za njen najnoviji album “Renaissance”, nije tajna da je Beyoncé najuspješnija umjetnica našeg vremena. Kao perfekcionističko sunce Djevice, transformativni mjesec Škorpije i elokventna Vaga u podznaku, očigledno je da njeni astrološki položaji dokazuju da je njena energija “Ja sam ta djevojka” zapisana u zvijezdama.

Iako je Beyoncé već nadmašila samu sebe, nemoj se iznenaditi ako njen najbolji rad tek dolazi, budući da Beyonce gleda na izuzetno ambiciozne tranzite u narednih nekoliko godina, posebno kada Pluton u Vodoliji počne opoziciju sa natalnim Marsom od kraja marta 2023. do početka juna 2023. Njena intenzivna kreativnost će se pojačati tokom ovog vremena, tako da će Beyoncé postati ogromna sila prirode dok se bude gurala da prevaziđe sve prepreke koje se mogu pojaviti sa njenim sljedećim velikim projektom. Plutonova sirova strast će čak pojačati emocionalnu energiju njene predstojeće turneje, tako da je bolje da Beyhive bude spreman za onostrano iskustvo!

Zaronimo u njenu natalnu kartu da vidimo šta astrološki položaj govori o njenom stilu, viziji i nagonu.

Velika trojka

Osnovne komponente bilo koje karte rođenja su velika trojka – znak sunca, znak mjeseca i podznak. Sva tri položaja sumiraju vašu ličnost, emocionalne reakcije, intuiciju, prvi utisak i izgled. Ovisno o tome koji horoskopski znak odgovara svakom položaju, ovo dodaje još više dubine o položaju i načinu na koji se može pojaviti u vašem životu.

Sunce u Djevici

Sunčev znak je vjerovatno jedan od najvažnijih dijelova vaše natalne karte jer neki astrolozi tvrde da sunčev znak može diktirati između 80 i 90 posto vaše ličnosti. Budući da je sunčev znak značajan, on vlada vašim osnovnim egom i načinom na koji utjelovljujete svoju vitalnost. Djevice su poznate kao izvrsni multitaskeri budući da je Djevica vrijedan, ali lagodan promjenjiv zemljani znak. Ovo samo po sebi dovoljno govori o impresivnoj karijeri Beyoncé dok žonglira sa svojom nadolazećom svjetskom turnejom Renaissance i njenim brendom Adidas x Ivy Park, kao i sa svojom porodicom.

Djevica je takođe povezana sa zdravljem, jer ovaj horoskopski znak vlada probavnim sistemom. Nije iznenađujuće da bi sunce Djevice, kao što je Beyoncé , obično pazilo na zdravlje, posebno s obzirom na to kako se Beyoncé držala tako zahtjevnog režima vježbanja dok se pripremala za Coachellu 2019. godine, što je detaljno opisala u svom Netflix dokumentarcu, “Homecoming”.

Mjeces u Škorpiji

Ako je sunčev znak spoljašnji izraz vaše ličnosti, onda je mjesečev znak unutrašnji izraz, jer je ovo vaše tajno ja. Mjesečev znak predstavlja način na koji izražavate, obrađujete i procjenjujete svoje emocije na više introvertnom nivou. Ljudi sa mjesecom u Škorpiji su nevjerovatno introspektivni i ponekad na granici tajnoviti u pogledu toga kako se osjećaju. Njen veoma povjerljivi mjesec u Škorpiji daje prednost izuzetnoj privatnosti u svim oblastima njenog života, poput toga koliko često javnost vidi fotografije njene djece, pa čak i njen privatni nastup u hotelu Atlantis The Royal u Dubaiju.

Osim po tajnovitosti, mjeseci u Škorpiji poznati su po svojoj dubokoj sposobnosti da pretvore bol u strast i moć. Između njenog vizuelnog albuma “Lemonade” i njenog poslednjeg izdanja “Renaissance”, očigledno je da njen mjesec u Škorpiji uliva svoje intenzivne emocije u njenu muziku. Budući da je njena muzika njeno emocionalno oslobađanje, mjesec u Škorpiji bi se vjerovatno osjećao nevjerovatno osnaženim kroz muzički izraz. „Stvaranje ovog albuma omogućilo mi je mjesto da sanjam i da nađem bijeg tokom strašnog vremena za svijet“, podijelila je ona u objavi na Instagramu, nastavljajući: „Moja namjera je bila da stvorim sigurno mjesto, mjesto bez osuđivanja. mjesto gdje ćete biti oslobođeni perfekcionizma i pretjeranog razmišljanja. Mjesto za vrištanje, oslobađanje, osjećaj slobode. Bilo je to prekrasno putovanje istraživanja.”

Podznak Vaga

Iako su položaji u znaku sunca i mjeseca naši najistinitiji ja, to možda neće biti odmah primjetno, jer podznak ilustruje vaš prvi utisak, pa čak i kako izgledate. Poznata po svojoj ljepoti i harizmi, podznak Vaga ima tendenciju da bude veoma popularna! Stoga ne čudi da Beyoncé ima podznak Vagu, s obzirom na njen status modne ikone. Samo podznak Vaga poput Beyoncé, mogla bi da iznese neonsko žute šljokice na dodjeli Oskara i razbije internet svojim blistavim potpuno crnim ansamblom na naslovnici britanskog Voguea. Ali njena ljepota nije jedina prednost!

Podznak Vaga je nevjerovatno društvena i omiljena, jer ovaj znak u usponu ima šarm da se slaže sa svima. Tokom godina, njen podznak u Vagi uveliko je doprinijeo njenom uspjehu kao popularne pjevačice, ikone i poznate ličnosti.

Lične planete

Slično velikoj trojci, lične planete označavaju druge ključne osobine u vašoj natalnoj karti i uključuju Merkur, Veneru i Mars. Ova tri položaja mogu se odnositi na vašu estetiku, predanost, ambicije i komunikacijske vještine. Lične planete bi se vjerovatno manifestovale u njenom ljubavnom životu, smislu za modu, muzičkom stilu i ciljevima.

Merkur u Vagi

Kada je u pitanju komunikacija i mentalna agilnost, ovo je Merkurov domen! Merkur u Vagi je obično poznat po svojoj skladnoj energiji i izuzetnom šarmu.

Venera u Vagi

U astrologiji, Venera je planeta koja vlada ljubavlju, ljepotom i novcem. Venera u Vagi  je posebno povoljan položaj, jer Venera vlada Vagom. Naravno, Beyoncé ima dobro pozicioniranu Veneru, ali skoro da nam nije trebala astrologija da nam to kaže nakon što smo videli njen seksi kristalni bikini i glamurozne reklame Tiffany & Co.! Osim mode, Venera u Vagi takođe utiče na njen moćan brak sa JAY-Z-jem.

Mars u Lavu

Mars je povezan sa ljutnjom, agresijom, seksom i ambicijom. Tipično, Mars u Lavu je nevjerovatno entuzijastičan i kreativan sa svakim ciljem, tako da se ova marsovska energija obično krije od davanja nečega 110 posto. Beyoncéin Mars u Lavu samopouzdano zrači kada svoju ambicioznost i senzualnost kanališe u svoju muziku. Da ne spominjemo da ne može da se zaustavi, što objašnjava zašto je ona najnagrađivanija umjetnica u istoriji Grammy nagrada.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum