Trenutno čitaš
Predstavljamo službeni trailer filmskog spektakla – DINA: DRUGI DIO

Predstavljamo službeni trailer filmskog spektakla – DINA: DRUGI DIO

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Objavljen je službeni trailer za najiščekivaniji kinematografski ep, nagrađivanog reditelja Denisa Villeneuvea, DINA: DRUGI DIO, koji u kina stiže 2. novembra, u distribuciji Blitz filma.

Svi znamo da se radi o nastavku filma DINA, studija Warner Bros. Pictures i Legendary Pictures koji je dobitnik šest nagrada Oscar® iz 2021. godine. Tada je prvi dio dominirao kinima i izazvao impresije gledalaca i kritiku te se ništa manje ne očekuje i od drugog dijela.


Ovaj ep na velikom platnu nastavlja adaptaciju bestsellera Franka Herberta – DUNE – s već poznatom, ali i novom zvjezdanom postavom. U drugom dijelu glume Timothée Chalamet, nominovan za nagradu Oscar®, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, nominovani za nagradu Oscar®, Austin Butler, nominovan za nagradu Oscar®, Florence Pugh, Dave Bautista, dobitnik nagrade Oscar® – Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, nominovana za nagradu Oscar® Charlotte Rampling te oskarovac Javier Bardem.

Dina: drugi dio donosi nam istraživanje mitološkog putovanja Paula Atreidesa nakon ujedinjenja s Chani i Fremenima. Na svom ratnom putu osvete protiv neprijatelja koji su uništili njegovu porodicu, Paul Atreides se nađe suočen između ljubavi svog života i katastrofalne sudbine svemira koju samo on može predvidjeti.

Pročitaj

Denis Villeneuve ponovno je okupio kreativni tim s kojim je radio na prvom dijelu, uključujući reditelja fotografije Greiga Frasera, nagrađenim za nagradu Oscar®, montažera oscarovca Joea Walkera… Izvanrednu muziku za film ponovno je radio oskarovac Hans Zimmer.

DINA: DRUGI DIO sniman je u Budimpešti, Abu Dhabiju, Jordanu i Italiji, a u distribuciji Blitz filma u kina dolazi 2. novembra ove godine.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum