Trenutno čitaš
Prednosti korištenja svijeća u tvom domu

Prednosti korištenja svijeća u tvom domu

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Budimo iskreni, nema boljeg osjećaja od povratka kući nakon dugog radnog dana i osjećaja mirisa svijeće. Ne, ne govorimo o onim LED treperavim svijećama koje se mogu koristiti za zamjenu stvarnog plamena svijeće, jer jednostavno nemaju isti uticaj. Ono o čemu zaista pričamo su mirisne svijeće, koje osvjetljavaju tvoju sobu i ispunjavaju je ugodnim mirisima. Međutim, da li se ikada zapitaš, da li mirisna svijeća ima neke prednosti? Biće ti drago kada ti kažemo da ima…

Foto: discoverlifestyle
Mogu podići raspoloženje

Samo gledanje svijeće čini mnoge ljude srećnima, ali čini se kao da ovi divni predmeti mogu pomoći u podizanju našeg raspoloženja i na druge načine. To je uglavnom zato što je većina svijeća napravljena sa različitim mirisima i aromama. To su mirisi koji utiču na naš um i naša tijela. Tokom jednog istraživanja, depresivni učenici su smanjili dozu lijeka nakon što su koristili svijeće s mirisom limuna. Primjećeno je da su ružmarin i drugi mirisi citrusa takođe korisni.

Mogu poboljšati san

U današnjem načinu života, gotovo je nemoguće ostvariti punih 8 sati kvalitetnog sna. Ako zanemariš sjajne serije na Netflixu koje samo traže da ih gledaš, takođe se okružujemo tehnologijom za koju se zna da ometa naš san. To je zato što se radi o neprirodnom i umjetnom svjetlu. Naravno, svijetlost svijeća nije neprirodna, poznato je da se ljudi osjećaju mirnije i pospanije.

Mogu ti pomoći da se fokusiraš

Često te treperenje plamena svijeće može ometati, ali čini se da svijeće mogu stimulisati um i omogućiti da se fokusiraš. To je zato što neki mirisi povećavaju koncentraciju i osnažuju čula. To ti omogućava da obavljaš konkretne poslove, a ne da surfaš po telefonu i gledaš kako dan prolazi.

Foto: discoverlifestyle
Mogu umanjiti stres

Ponekad život može biti pomalo strašan, tako da je uvijek lijepo kada se udobno smjestiš i odvojiš neko vrijeme samo za sebe. Za većinu ljudi, paljenje svijeće je jedan od najboljih načina za anti-stres terapiju. Uglavnom zato što ti daje mogućnost da se fokusiraš na nešto što nije posao, ali takođe zato što su poznati mnogi mirisi kao što su lavada i tamjan koji smanjuju anksioznost i pomažu da se opustiš.

Pročitaj
Knjižara

Naravno, nije nam bilo potrebno više ohrabrivanja da popunimo naše domove sa svijećama, ali čini se da su nas ove prednosti zaista inspirisale. Dokle god se brineš da je svijeća na sigurnom mjestu, možeš ih koristiti u svome životu koliko god želiš.

Izvor: discoverlifestyle.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum