Trenutno čitaš
Praznični show dronova postavlja dva nova Guinnessova rekorda

Praznični show dronova postavlja dva nova Guinnessova rekorda

Young Lions
Young Lions

Sezona praznika može inspirisati kreativce da daju sve od sebe, a ponekad to može dovesti do obaranja rekorda. Sky Elements, kompanija koja se bavi izložbom dronova sa sjedištem u Teksasu, proslavila je Božić postavljanjem dva Guinnessova svjetska rekorda svojom svečanom predstavom iznad North Richland Hillsa, u širem području Dallasa. Prikazano je 1.499 dronova za prepričavanje Orašara.

Kompanija je imala za cilj dva Guinnessova svjetska rekorda, koje su uspješno zabilježili. Prvi je bio “Najveći izmišljeni lik napravljen sa više rotora ili dronova”, koji su dobili za svoj prikaz Orašara od 700 stopa. Druga je bila “Najveća slika iz zraka napravljena s više rotora ili dronova” koja je došla u obliku masivnog božićnog drvca okruženog poklonima koji su obasjali noćno nebo Teksasa. Ovo su četvrti i peti rekord kompanije, jer su dobili i priznanje za svoju predstavu od 4. jula 2023. godine.

Održavajući se na fudbalskom stadionu Birdville FAAC, predstava dronova pratila je format drive-in kina. Ljudi su se okupili u svojim automobilima i uključili radio stanicu da prate muziku i priču dok su dronovi prikazivali ključne scene iz priče.

Pročitaj

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum