Trenutno čitaš
Spremni smo za evoluciju sakoa: Vraćaju se strukirani blejzeri

Spremni smo za evoluciju sakoa: Vraćaju se strukirani blejzeri

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

U poslednjih nekoliko godina, moda je bila dom oversize blejzerima koji su dominirali modnim scenama širom svijeta. Ovaj stil je bio popularizovan od strane modnih ikona poput Hailey Bieber, donoseći sa sobom dozu kul stilizacije koja je brzo osvojila mainstream. Ekstra široka ramena, prostrani reveri i dužina donjeg dijela blejzera nudili su svojevrsnu muževnu protutežu tradicionalno ženstveno krojenim modelima, čime su privukli pažnju mnogih zaljubljenika u modu.

Međutim, s brzom viralnošću i širom dostupnošću, oversize blejzeri su postali toliko uobičajeni da su postali prvi izbor mnogih. No, 2024. godina označava prekretnicu, napuštajući ideju da naša odjeća ne bi trebala biti samo neprimjetna pozadina. Umjesto toga, fokus se vraća na pojedinca – na nas same.

U tom kontekstu, strukirani blejzeri postaju ključni element garderobera. Njihov kroj, koji grli struk, postavlja nosioca u centar pažnje, čineći ih hodajućom skulpturom. Ovaj odjevni predmet zahtijeva promišljen pristup stilizaciji, podstičući nosioce da razmišljaju o svojoj odjeći. Pitanje koje se postavlja sada nije samo “Šta ću obući?”, već i “Kako se osjećam u tome?”. Ovaj pristup naglašava lični stil i potiče ljude da se oblače za sebe, umjesto da se skrivaju iza slojeva majica i dukseva.

Među najuzbudljivijim trendovima na modnim pistama za 2024. godinu ističe se svjež oblik ženskih sakoa – nešto poput obrnutog trokuta sa širokim ramenima i suženim tijelom. Ova silueta, koja dolazi do izražaja posebno kada je u pitanju sako na duplo kopčanje, podsjeća nas na kultni blejzer koji je kreirao Christian Dior 1947. godine. Silueta pješčanog sata, koja prati kutijaste krojeve za žene, vraća eleganciju u modu, stvarajući sklad između klasičnog stila i savremene estetike.

Pročitaj

Uz ovaj povratak strukiranih blejzera, modna scena 2024. godine obećava postati teren za kreativnost i individualnost, gdje će odjeća ponovno postati izraz ličnog stila i samopouzdanja.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum