Trenutno čitaš
Pravila za dekoraciju zida koji će privući pažnju

Pravila za dekoraciju zida koji će privući pažnju

Ne postoji bolji način da pokažeš svoj stil u domu od dekorisanja zidova. Stvaranje živopisnog ambijenta je lakše nego što misliš. Donosimo ti zlatna pravila kako da dekorišeš zid koji će privući pažnju. Od tapeta, do krečenja u tamnu boju, i kućne galerije na zidovima preplavljenim omiljenim umjetničkim djelima, mogućnosti su beskonačne, a igranje sa zidovima može da napravi ogromnu razliku u domu. U nastavku pročitaj zlatna pravila dekoracije koja će ti nadamo se, poslužiti kao inspiracija. 

Foto: Amelle Habib

Pripremi zidove – Dobićeš mnogo bolje rezultate, ako su zidovi u dobrom stanju.

Opusti se – Mnoge osobe se plaše tapeta. Ne brini se, današnje tapete su stabilnije i čvršće što čini da se lakše stave, ali i skinu bez problema, ako slučajno olučiš da ti se ne sviđaju.

Pinterest

Umjerenost u svemu – Pomiješaj printove, ali se drži pravila. Ne više od tri uzorka. Koristi zajedničku boju, a onda se poigraj sa veličinom i stilom printova.

Obrati pažnju na sklad – Ako imaš sreće da imaš veliki bijeli zid prekrij ga velikim cvjetnim dizajnom. Za srednje i male zidove izaberi manji uzorak kako se ne bi izgubio zbog daljine.

Pinterest

Printovi – Ako se odlučiš za velike i “glasne” printove, razmisli da ih kombinuješ sa neutralnim tonovima. Suzdržaniji izbor boja daće ti određenu slobodu sa uzorcima.

Foto: John Paul Urizar / bauersyndication.com.au

Zajednička harmonija – Malo je poznata činjenica da uzorci i printovi na zidovima dovode u harmoniju tkanine, namještaj i boju na zidovima.

Ne pretjeruj – Koristi malo boje ili uzoraka kako bi soba bila ugodnija umjesto da pretjeraš i daš zidu protagonizam koji može da bude malo “too much”.

Pročitaj

Pinterest

Promijeni horizont – U dnevnoj sobi, zona iza televizora je pametan izbor zida da pokažeš svoj stil – boja i dezen će odvući pažnju od kablova i generalno dosadne police.

Pokaži kreativnu stranu – Porodice i boja za zidove sa efektom table jednostavno idu zajedno. Ova boja nije rezervisana samo za dječije sobe, ohrabri se i ofarbaj zid u dnevnoj sobi i porodična zabava može da počne.

Pinterest

Ne plaši se boja – Osjećaš se osjetljivo? Onda počni sa malo vesele boje u tranzicijskim zonama doma kao što je hodnik. Smirene tonove sačuvaj za spavaću ili dnevnu sobu gdje je veća vjerovatnoća da ćeš sjediti i razmišljati o boji.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum