Trenutno čitaš
Poznate ličnosti savjetuju kako da prirodno ostariš

Poznate ličnosti savjetuju kako da prirodno ostariš

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

U današnjoj kulturi koja je opsjednuta mladošću, uvijek postoji pritisak da se podvrgnemo zahvatima estetske hirurgije. Izvještaji pokazuju da su sada, potrošači, opsjednuti poznatim ličnostima više nego ikada prije, do te mjere da je u Americi, na primjer, porastao broj zahtjeva za procedurama kojima se podvrgavaju poznate zvijezde.

Foto: Getty Images

Ovaj trend je još više podstaknut sve više konzumerskim medijskim društvom, gdje se svaki dio života živi na internetu i kroz društvene mreže. Štaviše, Američka internet stranica ZALEA, koja prenosi najnovije vijesti iz svijeta estetske hirurgije sugeriše, da je više od 40% pripadnika generacije Y već imalo estetski zahvat ili razmišlja da se podvrgne zahvatu. Na to utiče činjenica, da provode veliku količinu vremena na internetu, te influenseri i poznate ličnosti, imaju jak uticaj na njih.

Poznate ličnosti imaju veliku moć kada se radi o uticaju na druge i na to kako treba da se oblače, kako da izgledaju i čak šta trebaju jesti. Mnoge poznate ličnosti su poznate po svom velikom uticaju na promjenu estetike. Zbog uticaja sestara Kardashian, na primjer, podizanje stražnjice i povećavanje usana je sve popularnije.

Međutim, one na koje treba da se ugledamo su zvijezde, koje uspijevaju da održe svoju prirodnu ljepotu bez obzira na godine. Od supermodela Heidi Klum i Naomi Campbell do glumica Julie Robert i Meryl streep, postoje poznate ličnosti, koje su dokaz da sa pravilnom njegom kože, ljepota dolazi sa godinama.

Foto: Getty Images

Halle Berry

Glumica je poznata po svojoj prirodnoj ljepoti. “Vidim žene sa 30 godina kako se podvrgavaju plastičnim operacijama, a to je veoma klizav teren – jednom kada počneš nema kraja,” rekla je. “Bez obzira na godine, uvijek izgledate malo bolje, ako vam je koža prirodnija, a ne previše puderasta. Prolazila sam kroz faze kada sam htjela da mi koža bude mat i puderasta, a onda sam shvatila da mi taj izgled uopšte ne pristaje. Prije nego što počnem da se šminkam, stavim sprej na lice i sačekam da se upije. Mislim da me orošena koža čini mlađom i svježijom.”

Foto: Getty Images

Salma Hayek

Ona misli da svaka žena ima pravo na plastičnu operaciju, ali ne vjeruje da je to baš nabolja ideja. “Plastična operacija je kao uniforma generacije i nije neophodno lijepa. Nije naborana ni zgužvana, ali ni lijepa.” Njena formula za savršenu kožu, uključuje obavezno skidanje šminke prije odlaska u krevet. “Nikada u životu nisam otišla u krevet sa šminkom. Čak i ako sam bolesna, umorna, mogu zaboraviti i da skinem haljinu, cipele i nakit, ali ne i šminku.

Foto: foxnews.com

Jane Seymour

Jane Seymour nikada nije imala plastičnu operaciju, jedino se oslanja na pouzdane brendove šminke da prekrije par nedostataka. Njena tajna za besprijekoran izgled je dobra hidratantna krema, obavezna krema za lice sa zaštitnim faktorom, piling i vježbanje. 

Foto: Getty Images

Penelope Cruz 

Glumica kaže da je najbolji savjet za ljepotu dobila od majke. “Uvijek je govorila da moramo jesti zdravo i da se moramo odmarati. Sjećam se da je zvučala kao pokvarena ploča, kada nam je govorila da pojedemo povrće i da idemo na spavanje. Mislila sam da je dosadna, ali sada, kada sam i sama majka čujem sama sebe kako govorim iste stvari.”

Foto: Alamy

Jessica Alba

“Moja majka me je naučila da uvijek stavim kremu sa zaštitnim faktorom i da tretiram kozmetičke prozvode, kao investiciju. Štedjela je na odjeći, kako ne bi morala da štedi na kremama za lice ili šminki. Sjećam se da mi je uvijek govorila, to je tvoje lice i imaš samo jedno.”

Foto: Getty Images

Goldie Hawn

Ona zaista izgleda sjajno za svoje godine. Trudi se da bude što zdravija, jede sirovu hranu i čisti organizam pomoću prirodnih sokova, vježba i upražnjava meditaciju. Ima smisla što glumica koja nas stalno zasmijava, kaže da joj je pozitivan stav takođe pomogao da ostari graciozno.

Dakle ove divne dame su nas naučile da održavanje prekrasne, zdrave i sjajne kože nije teško, kao što se čini. Donosimo ti nekoliko savjeta:

1. Skini šminku prije spavanja

Neka ti ovo bude pravilo koje ne smiješ prekršiti – uvijek skini šminku prije spavanja. Pri skidanju šminke potrudi se da koristiš blago sredstvo za skidanje šminke, kokosovo ulje ili arganovo ulje.

2. Svako jutro koristi tonik za lice

Ujutro tvojoj koži treba osvježenje. Tonik će ti pomoći da koža ima izbalansiran pH i da se ne masti ili ne isuši tokom dana.

3. Koristi dobru  noćnu kremu

Tokom noći koža se sama regeneriše i dobra noćna krema, može da bude velika pomoć. Potrudi se koristiš organske ili prirodne, po mogućnosti da sadrže hijaluronsku kiselinu, koja će pomoći da ojačaju prirodni korektivni mehanizmi kože.

4. Obavezno vlaži kožu

Pročitaj

Potrudi se da vlažiš kožu dva puta dnevno. Za tvoju kožu, hidratacija je sve. Pri kupovini hidratantnog prozvoda potraži proizvode, koji sadrže hijaluronsku kiselinu, glicerin, peptide i ceramide.

5. Piling

Piling je suštinski korak u svakom dobrom režimu njege kože. Koristi hemijski piling koji prodire u tvoju kožu, uklanjajući i rastvarajući mrtve ćelije kože istovremeno potičući regeneraciju kože, ostavljajući tvoju kožu čistom i blistavom.

6. Pazi šta unosiš u organizam

Za zdravu kožu, takođe je važno šta unosimo u organizam. Pij više vode, a ograniči unos šećera i procesuirane hrane. Iznenadićeš se rezultatima.

7. Zaštiti kožu od sunca

Zaštita kože od sunca je od velike važnosti. 90% vremena kako tvoja koža stari je direktno povezano sa izloženosti suncu. Zaštiti kožu tako što ćeš korititi kreme sa zaštitnmm faktorom 30 i više čak i kada je oblačno.

8. Posjeti dermatologa

Popričaj sa dermatologom o preventivnim mjerama. Raspitaj se koji su prozvodi najbolji za tvoj tip kože i ako može da ti preporuči tretman.

 

Izvor: longevitylive.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum