Trenutno čitaš
Pokretne kuće savršene su za moderne nomade

Pokretne kuće savršene su za moderne nomade

Gala Home
Gala Home

Male, kompaktne i pokretne kuće postale su u posljednje vrijeme jako popularne. Bijeg od užurbanog života sve je češći, jer je to jedini način na koji možeš uraditi svoj reset. Za bijeg od užurbanih gradskih centara idealno rješenje su male, pokretne kuće. Iako je prostor skučen, on se u ovim neobičnim i magičnim kućicama može iskoristiti na efikasan način.

Foto: gardenstricks.com

Ograničena količina prostora u unutrašnjosti podstakla je mnoge na neobičan dizajn enterijera ovih kućica. Sa modernom opremom i adekvatno odabranim namještajem, one mogu posjedovati sve što ti je potrebno za život i uživanje.

La Tiny House Onara de l’entreprise Baluchon. Crédit photo : Baluchon

Pored toga mogućnost putovanja i smještanja gdje god poželiš je san svakog od nas. Jednostavno, ove kućice su spoj udobnog i korisnog.

Foto: lanouvellerepublique.fr

Gornji nivo u pokretnim kućicama je najčešće prostor koji služi kao spavaća soba. Prozori su bitan faktor jer prirodna svjetlost čini prostor i unutrašnjost otvorenijim i većim.

Foto: gardenstricks.com

Često čujemo da mali prostor ne može biti elegantan i estetski ugodan. Međutim, pokretne kuće daju drugačiju perspektivu. Ove kuće najčešće se grade imajući na umu dobar stil jer ugodan prostor dolazi i od udobnog, ali optimalnog dizajna.

Foto: gardenstricks.com

Svaki kutak u malom prostoru potrebno je iskoristtiti na pravi način, bilo da se radi o tome gdje će utičnica biti smještena ili gdje instalirati kuhinju. Ako se prostor iskoristi kako treba njegova efikasnost je zagarantovana.

Pročitaj

Pokretne, male kuće su savršene za moderne nomade i one koji strastveno vole putovanja ili jednostavno žive putovanja.

La Tiny House Onara de l’entreprise Baluchon. Crédit photo : Baluchon

 

Izvor: gardenstricks.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum