Trenutno čitaš
Pogledaj novi Netflix dokumentarni film za sve ljubitelje mačaka!

Pogledaj novi Netflix dokumentarni film za sve ljubitelje mačaka!

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

“Inside The Mind Of A Cat” na Netflixu je dokumentarni film za cijelu porodicu o novom istraživanju ponašanja mačaka. To je porodični dokumentarac u režiji Andyja Mitchella, koji se bavi novim istraživanjem koje je bihevioristima i mačkama dalo nove uvide u to, kako se ponašaju njihovi omiljeni krzneni prijatelji. Kroz intervjue sa stručnjacima za ponašanje, terapeutima za kućne ljubimce i ljudima poput vlasnika Savitsky Cats, dresirana mačka koja je dospjela u četvrtfinale America’s Got Talent, dokaz je da mačke nisu ipak nedokučivi, misteriozni povučeni kućni ljubimci…

Foto: pexels

Jedna od stvari koju ovaj dokumentarac istraživanje, za koje stručnjaci koji su intervjuisani priznaju da zaostaje za istraživanjem pasa za oko 15 godina, pokušalo da pokaže jeste da je postavljanje psećih očekivanja, vježbi, komandi i trikova na mačke bila greška, jer mačke su jednostavno drugačije od pasa. Mačke pokazuju naklonost i lojalnost, ali nisu tu da udovolje svojim ljudima, kao što sto čine psi.

Ako vidiš mačku kako leži potrbuške tik do tebe, u jednom od najranjivijih položaja u kojima mogu biti, znaj da te voli i što je još važnije da ti vjeruju. Ovaj film takođe opisuje, kako mačke ispuštaju različite zvukove iz različitih razloga, te kako mjauču na ljude jer na taj način dobijaju odgovor.

Dokumentarac “Inside The Mind Of A Cat” takođe govori o tome kako su se mačke manje-više pripitomile ubijajući glodare za najranije farmere, prije nekoliko hiljada godina, i kako su njihovi instinkti divljih mačaka još uvijek dio njih, čak i ako su kućne mačke. Ali ih se i dalje može trenirati, kao što pokazuju Savitzky Cats, a gledaoci  ovog dokumentarca dobijaju nekoliko metoda i savjeta, koje će pomoći u dresuri mačke.

Foto: pexels

Ovaj dokumentarac je zaista vrijedan gledanja, jer sve mačke u ovom dokumentarcu su preslatke, ali Savitsky mačke su fascinantne za gledati, posebno Dasha. Može da se penje i skače sa veoma visokih prostora, da se drži kabla i da ga prelazi naopako, i da izvodi razne druge trikove.

Pročitaj

Foto: Pexels

Fascinirani smo kako naša mala krznena klupka ljubavi, razmišljaju i ponašaju se. Dokumentarni film je posebno koristan za gledanje sa djecom, koja su možda još malo premlada da shvate šta mačka radi kada, na primjer, maše repom i ima uši sa strane. To je takođe dobar način da pokažete svojoj djeci da mačka možda nije raspoložena da bude mažena dok spava. Ali film će takođe vlasnicima mačaka, dati neke smjernice o tome kako dresirati svoju mačku, od treninga sa klikerom do klasičnog pozitivnog bodrenja.

Izvor: decider.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum