Trenutno čitaš
Pogledaj prvi trejler za prequel serijala Hunger Games

Pogledaj prvi trejler za prequel serijala Hunger Games

The Ballad of Songbirds and Snakes, prequel serijala filmova Hunger Games, s Rachel Zegler i Hunterom Schaferom u glavnim ulogama, treba da ispriča fascinantnu priču o porijeklu našeg omiljenog superzlikovca. Uoči objavljivanja, evo šta trebaš znati.

Film će pratiti mladog Coriolanusa Snowa, budućeg predsjednika Panema, dok on bude mentor 10. Igara gladi – turnira koji utire put njegovoj tiranskoj vladavini. U bioskope bi trebao stići 17. novembra 2023.

Smješten 64 godine prije događaja iz serijala filmova Igre gladi (Hunger games), The Ballad of Songbirds and Snakes baziran je na istoimenom prequelu Suzanne Collins iz 2020. U središtu je Coriolanus Snow, sjedokosi predsjednik Panema, kojeg je s elegantnom zlobnošću igrao neuporedivi Donald Sutherland u četiri rekordna filma adaptirana iz Collinsove najprodavanije trilogije između 2012. i 2015. Tada je Snow bio samo ambiciozan tinejdžer koji je, uprkos tome što je ostao siroče na ivici siromaštva, uspio da briljira na Akademiji i postao mentor za 10. Igre gladi, žestokoj Lucy Gray Baird iz Distrikta 12. Njihova veza, kao i krvlju natopljeni turnir koji je Snowa postavio na put tiranije, tema je novog izdanja.

„Godinama prije nego što je postao predsjednik Panema, 18-godišnji Coriolanus Snow je posljednja nada za njegovu blistavu lozu, nekada ponosnu porodicu koja je pala u nemislost u poslijeratnom Capitolu. S obzirom da se 10. Igre gladi skoro približavaju, mladi Snow je uznemiren kada ga dodijele kao mentora Lucy Gray Baird, djevojci iz osiromašenog Distrikta 12. Ali, nakon što Lucy privuče svu Panemovu pažnju prkosno pjevajući tokom ceremonije žetve, Snow misli da bi mogao preokrenuti izglede u njihovu korist. Ujedinjujući svoje instinkte za predstavu i novootkrivenu političku pamet, njihova trka s vremenom da prežive na kraju će otkriti ko je ptica pjevačica, a ko zmija,” stoji u zvaničnom opisu.

Pročitaj
Peggy Gou

Zajedno, serija filmova Hunger Games je do sada globalno zaradila skoro 3 milijarde dolara, a ovaj novi dodatak, sa svojim obećanjima o gladijatorskim bitkama i šokantnim izdajama, trebao bi biti jednako uspješan – ako ne i više.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum