Trenutno čitaš
Podcast scena u BiH svakim danom sve snažnija

Podcast scena u BiH svakim danom sve snažnija

Mladi autori i autorke podcasta iz raznih gradova BiH su učestvovali na edukativnoj networking radionici u Neumu 10. i 11. maja, koju je organizovala kreativna agencija Play Team. 

Foto: Majda Balić

Cilj ovog veoma važnog edukativnog programa je da se mladi osnažuju da se jačaju njihovi kapaciteti, da steknu sva potrebna znanja i vještine i da se podrže i ohrabre u kreiranju vlastitih medijskih sadržaja, koje će plasirati putem popularnog medijskog formata podcast. Mladi autori i autorke podcasta pokreću vlastite podcast medijske kanale, putem kojih će publici plasirati raznovrsne, zanimljive i korisne sadržaje na različite teme, koje zanimaju mlade ljude u BiH.

podcast scena u bih
Foto: Majda Balić

Ovaj edukativni program podrške mladima u kreiranju vlastitih podcast medijskih sadržaja, traje 3 mjeseca i podrazumijeva punu mentorsku podršku, edukativne radionice, kontinuirane mentorske sesije, networking druženja i obuke, gdje se mladi iz različitih lokalnih zajednica BiH međusobno upoznaju, povezuju, razmjenjuju ideje i stvaraju vlastite autentične medijske podcast sadržaje.

podcast scena u bih
Foto: Majda Balić

Na edukativnoj networking radionici u Neumu, mladi su sa mentorkom Gorankom Jednak Maksimović, koja je producentkinja i konsultantkinja za audio strategije, radili na unapređenju svog javnog nastupa, osmišljavanju ideja i tema za svoje podcaste, vježbanju izjava i govora pred kamerom, kreiranju sinopsisa i scenarija za svoje podcast epizode, te na prijedlozima gostiju i osmišljavanju načina promocije svojih podcast sadržaja.

Pročitaj

Foto: Majda Balić

Tokom trajanja edukacije, mladi ljudi se osnažuju i edukuju, da budu lideri podcast scene u BiH, a sljedeći susret zakazan je na regionalnom komunikacijskom događaju Play Media Day 07, koji se održava u Banjaluci 03. juna, gdje će mladi autori i autorke podcasta imati priliku da učestvuju i da čuju izlaganja vrhunskih svjetskih i regionalnih stručnjaka iz oblasti komunikacija, medija, podcasta, osnosa s javnošću, marketinga, digitalne promocije, i mnogih drugih zanimljivih tema. Takođe, na Play Media Day 07 mladi će imati priliku da u posebno kreiranim podcast zonama, stvaraju i vlastite podcast sadržaje, ali i da se predstave svim učesnicima ovog regionalnog komunikacijskog događaja.

podcast scena u bih
Foto: Majda Balić

Ovaj edukativni program se realizuje zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projekta koji implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a koji finansira Austrijska razvojna saradnja.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum