Trenutno čitaš
Počinje prodaja ulaznica za “Smrt na Nilu”

Počinje prodaja ulaznica za “Smrt na Nilu”

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Do velikog kino spektakla ostalo je nešto više od dvije sedmice, ali s obzirom na popularnost prvog filma, te velikog interesa publike za nastavkom napete adaptacije popularnog romana, poznate književnice Agathe Christie, ulaznice za dugoiščekivani kino hit “Smrt na Nilu” su od danas u prodaji i to za ekskluzivne pretpremijerne projekcije, koje kreću već od 11. februara!

smrt na nilu karte
Photo by Rob Youngson. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Napeti detektivski roman  o ubistvu i pogubnoj ljubavnoj priči, „Smrt na Nilu”, jedan je od najuspješnijih romana slavne Agathe Christie. Radi se o jednom od njenih najviše uznemirujućih i najintrigantnijih romana. Na prvi pogled preovladavaju sofisticiranost, seksipil, glamur i romansa, ali ispod površine neprestano vrebaju ranjivost, krhkost, opasnost i razdor.

„Smrt na Nilu” će gledaoce odvesti u 1930-te godine, oživljavajući mnoge lokacije, koje su bile inspiracija  trileru smještenom u visoko društvo. Od senzualne muzike iz londonskih barova, do zadivljujućih piramida u Gizi, te zamamnih mirisa egipatskih tržnica začinima… U filmu nastupaju izvanredni glumci, koji su utjelovili neke od najnezaboravnijih likova iz njenih romana.

smrt na nilu karte
Photo by Rob Youngson. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Priča još jednom počinje s Herculeom Poirotom, jednim od najomiljenijih i najpoznatijih Christienih likova, koji je krenuo napokon na dugo iščekivani odmor.

Kenneth Branagh i ovog puta glumi briljantnog, dovitljivog i šarmantnog belgijskog detektiva.

Film prikazuje koruptivnu moć neobuzdane strasti u glamuroznom okruženju, a Hercule Poirot će dobiti priliku iz prve ruke svjedočiti bogatstvu, moći, novcu, uticaju, glamuru, romansi, elegantnoj odjeći, vrhunskom vinu i luksuznom putovanju. Ali i truloj srži usred svega toga, zbog čega će se, kao i gledaoci, osjećati uistinu nelagodno, čime se stvara divan osjećaj napetosti tokom cijelog filma.

Pročitaj
poslednji san

smrt na nilu karte
Photo by Rob Youngson. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

„Smrt na Nilu” okupila je filmsku ekipu, koja je radila i na filmu „Ubistvo u Orient Expressu”. U glavnoj je ulozi Kenneth Branagh kao legendarni detektiv Hercule Poirot, a pridružuju mu se jaka glumačka imena – Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders i Letitia Wright.

Scenario je napisao Michael Green prema romanu Agathe Christie, a film su producirali Ridley Scott, Kevin J. Walsh, Kenneth Branagh i Judy Hofflund, dok su Mark Gordon, Simon Kinberg, Matthew Jenkins, James Prichard i Mathew Prichard izvršni producenti.

Ulaznice za film „Smrt na Nilu”, studija 20th Century Studios i u distribuciji Blitza, možeš kupiti već danas online ili na blagajnama kina.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum