Trenutno čitaš
Počinje prodaja ulaznica za “Smrt na Nilu”

Počinje prodaja ulaznica za “Smrt na Nilu”

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Do velikog kino spektakla ostalo je nešto više od dvije sedmice, ali s obzirom na popularnost prvog filma, te velikog interesa publike za nastavkom napete adaptacije popularnog romana, poznate književnice Agathe Christie, ulaznice za dugoiščekivani kino hit “Smrt na Nilu” su od danas u prodaji i to za ekskluzivne pretpremijerne projekcije, koje kreću već od 11. februara!

smrt na nilu karte
Photo by Rob Youngson. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Napeti detektivski roman  o ubistvu i pogubnoj ljubavnoj priči, „Smrt na Nilu”, jedan je od najuspješnijih romana slavne Agathe Christie. Radi se o jednom od njenih najviše uznemirujućih i najintrigantnijih romana. Na prvi pogled preovladavaju sofisticiranost, seksipil, glamur i romansa, ali ispod površine neprestano vrebaju ranjivost, krhkost, opasnost i razdor.

„Smrt na Nilu” će gledaoce odvesti u 1930-te godine, oživljavajući mnoge lokacije, koje su bile inspiracija  trileru smještenom u visoko društvo. Od senzualne muzike iz londonskih barova, do zadivljujućih piramida u Gizi, te zamamnih mirisa egipatskih tržnica začinima… U filmu nastupaju izvanredni glumci, koji su utjelovili neke od najnezaboravnijih likova iz njenih romana.

smrt na nilu karte
Photo by Rob Youngson. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Priča još jednom počinje s Herculeom Poirotom, jednim od najomiljenijih i najpoznatijih Christienih likova, koji je krenuo napokon na dugo iščekivani odmor.

Kenneth Branagh i ovog puta glumi briljantnog, dovitljivog i šarmantnog belgijskog detektiva.

Film prikazuje koruptivnu moć neobuzdane strasti u glamuroznom okruženju, a Hercule Poirot će dobiti priliku iz prve ruke svjedočiti bogatstvu, moći, novcu, uticaju, glamuru, romansi, elegantnoj odjeći, vrhunskom vinu i luksuznom putovanju. Ali i truloj srži usred svega toga, zbog čega će se, kao i gledaoci, osjećati uistinu nelagodno, čime se stvara divan osjećaj napetosti tokom cijelog filma.

Pročitaj

smrt na nilu karte
Photo by Rob Youngson. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

„Smrt na Nilu” okupila je filmsku ekipu, koja je radila i na filmu „Ubistvo u Orient Expressu”. U glavnoj je ulozi Kenneth Branagh kao legendarni detektiv Hercule Poirot, a pridružuju mu se jaka glumačka imena – Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders i Letitia Wright.

Scenario je napisao Michael Green prema romanu Agathe Christie, a film su producirali Ridley Scott, Kevin J. Walsh, Kenneth Branagh i Judy Hofflund, dok su Mark Gordon, Simon Kinberg, Matthew Jenkins, James Prichard i Mathew Prichard izvršni producenti.

Ulaznice za film „Smrt na Nilu”, studija 20th Century Studios i u distribuciji Blitza, možeš kupiti već danas online ili na blagajnama kina.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum