Trenutno čitaš
Legendarni škotski detektiv vraća se na Pickbox NOW u ekskluzivnoj premijeri

Legendarni škotski detektiv vraća se na Pickbox NOW u ekskluzivnoj premijeri

detektiv
Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

“Oh, on je sjajan. Mislim, ne možete skinuti pogled s njega. Nevjerojatno je harizmatičan na ekranu”, rekao je Ian Rankin, autor originalnog romana i izvršni producent, u intervjuu o glavnom glumcu Richardu Rankinu koji tumači lik Rebusa u novoj kriminalističkoj seriji Inspektor Rebus (Rebus) iz 2024. godine.

Nakon uspjeha prve istoimene serije iz 2000. godine, na Pickbox NOW dolazi i novo izdanje što će omogućiti publici da, osim u miniseriji prvog izdanja, uživa i u svježem pogledu na klasičnu priču. Vođeno talentovanim Richardom Rankinom u ulozi glavnog lika, ovo novo tumačenje obećava uzbudljiv zaplet i uvjerljivo izvođenje.

pickbox NOW
Pickbox NOW

PORODIČNI ČOVJEK ILI POLICAJAC?

Rankin, koji tumači ulogu Johna Rebusa, strastveno govori o svojoj ulozi u vraćanju ovog legendarnog lika u život. Rebus, kultni lik u škotskoj književnosti i televiziji, vraća se u napetoj novoj policijskoj drami koja prikazuje njegove formativne godine kao mladog detektiva.

Radnja se odvija u Edinburghu te istražuje teme porodice, morala i klase u emocionalnoj priči, postavljenoj u središte škotskih znamenitosti koje su čitaocima Iana Rankina (autora romana) dobro poznate. Inspektor Rebus sve se češće nalazi u dilemi između poštovanja zakona i vođenja vlastitog moralnog kodeksa kada se njegov brat upetlja u sukob s mafijašima izazivajući nasilje na ulicama.

Hoće li detektiv Rebus pomoći bratu te rizikovati svoju karijeru i ugled?

Pickbox NOW
Pickbox NOW

SJAJNA GLUMAČKA POSTAVA

Richard Rankin slijedi stope kolega škotskih glumaca Johna Hanne i Kena Stotta koji su predvodili originalnu verziju serije prije 20 godina. U ovoj izvrsnoj postavi su takođe Lucie Shorthouse kao detektivka Siobhan Clarke, Rebusova partnerka u rješavanju zločina, Thoren Ferguson kao inspektor Malcolm Fox i Caroline Lee-Johnson kao detektivka Gill Templar. Zajedno oživljavaju kompleksne i raznovrsne likove koji oblikuju Rebusov svijet osiguravajući nezaboravno iskustvo starim i novim gledaocima.

Pročitaj
Kate Middleton

Nove epizode serije bit će dostupne svakog ponedjeljaka na Pickbox NOW!

Z aviše sadržaja o filmovima i serijama zaprati nas na Instagramu i Facebooku. 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum