Trenutno čitaš
Evo šta pun mjesec u Strijelcu 23. maja znači za tvoj horoskopski znak

Evo šta pun mjesec u Strijelcu 23. maja znači za tvoj horoskopski znak

pun mjesec u strijelcu 2024

Pun mjesec u Strijelcu 23. maja nosi nadimak “Cvjetni mjesec” i očekuje nas pravi spektakl.

Ovaj pun mjesec donosi pojačane emocije, impulsivno ponašanje i dramatične događaje. Ohrabreni smo da krenemo u avanturu, krenemo u nepoznato i naučimo, kako se odnosimo prema drugima.

Neki od astroloških aspekata vezanih za ovaj pun mjesec je da se nalazi nasuprot Venere (planete ljubavi) i Jupitera (planete sreće, poklona i radosti) i očekuje se da će donijeti živopisne i bogate okolnosti u kojima ćemo uživati ​​lično i profesionalno.

Pinterest

Osim toga, pun mjesec će “poljubiti” Neptun. Ovo će dodatno donijeti očaravajuću atmosferu koja će nas ispuniti željom za ljepotom, magijom, vezom i duhovnošću.

Koristite svoju energiju mudro i uvijek pogledajte prije nego što skočite. Pun mjesec će nam omogućiti da se osjećamo samopouzdano, osvježeno i spremni za akciju. Zato je važno da ovu energiju dobro iskoristite dok je imate.

Steknite nove prijatelje, razvijajte svoje postojeće veze, odvojite taj dodatni sat ili dva na posao, počnite planirati svoj sljedeći odmor, uradite istraživanje koje trebate da biste pokrenuli nove stvari. Ova doza optimizma je upravo ono što vam treba da započnete stvari za koje ste se ranije osjećali previše tromi da biste to učinili. Iskoristite to!

U ovom trenutku, mjesec će biti u opoziciji sa Suncem, Jupiterom, Venerom i Uranom koji su svi u Blizancima. Iako mnogi smatraju da su opozicije težak aspekt, one se takođe mogu tumačiti kao da nude ravnotežu. Blizanci su komplementarni znak Strijelca, a uticaj Sunca u ovom društvenom znaku znači da ćete se osjećati manje u sukobu sa sobom. Vaše unutrašnje ja i naše spoljašnje ja, će se osjećati usklađeno sa istim ciljem; a to je druženje.

Umjesto da se osjećate kao da želite napustiti zabavu čim uđete na vrata, naći ćete više radosti u povezivanju s ljudima oko sebe. Energija ovih aspekata poslužiće kao ujedinjujući podsticaj optimizma, umjesto da djeluje kao ljuti sukob. To je naglašeno mjesečevim skladnim trigonom i sekstilom sa Neptunom i Plutonom.

Ipak, zapamtite, Strijelčeva ljubav prema riziku i spontanosti ponekad graniči sa ludošću. Morate ostati prisebni i koristiti svoj zdrav razum. Iako Strijelac nije najveći obožavatelj planova ili strukture, postavljanje nejasnog okvira može vam pomoći da se usmjerite u najvrijednije aktivnosti. I pomoći vam da izbjegnete velike greške. Pazite da vas vaše riječi ne odvedu u vruću vodu. Pažljivo ih birajte, čak i ako se osjećate da trebate da kažete ono što mislite.

pun mjesec
Ultra magazin

Ovan

Spremite se da proširite svoje vidike i istražite nepoznato. Možda ćete se osjećati okrijepljenim da promijenite svoju rutinu i krenete u novim smjerovima. Drugi bi mogli odlučiti da se fokusiraju na putovanja na daljinu ili međunarodne poslove, ako ste uključeni u medije, možda ćete vidjeti prilike za rast baš sada. Na kraju, prekretnica ili odluka može nastati ako ste aktivno angažovani u oblasti edukacije ili želite da proširite svoje obrazovanje oko majskog punog mjeseca.

Sa ovim punim mjesecom koji pada u vašem sektoru avanture, mogli biste se boriti sa promjenama vezanim za vaš sistem vjerovanja. Filozofija koje se držite već neko vrijeme – možda vezana za vašu zajednicu, grupu prijatelja ili dugoročne želje – mogla bi biti u fokusu. Zaslužujete priliku da se prilagodite. Dajte sebi puno slobode da priznate i prođete kroz emocije koje vam se javljaju, a zatim slijedite svoje srce. Budući da se ovaj pun mjesec događa neposredno nakon što je Venera srela Jupiter u vašoj zoni novca, vaš prihod bi takođe mogao imati koristi od transformacije.

Bik

Vrijeme je da pogledate svoje veze. Ako ste se osjećali neispunjeno, mogli biste obogatiti svoju vezu ili izaći na zanimljiv ljubavni sastanak ili umjesto toga odlučiti da se raziđete sa partnerom oko ovog punog mjeseca. Ovaj pun mjesec aktivira vašu zonu emocionalnih veza, podstičući vas da razmislite o tome šta vam je zaista potrebno da biste se osjećali ugodno i sigurno u vašim najbližim vezama, kao i o tome šta vaši najbliži i najdraži trebaju od vas.

Možda je vrijeme da se stvarno upoznate sa zajedničkim finansijskim odlukama ili planovima. Zahvaljujući Veneri, vašem vladaru, koja se susreće sa Jupiterom, vladarom ovog punog mjeseca, imaćete puno optimizma i talas izobilja, čak i u trenucima kada su emocionalne vode postale pomalo uzburkane. Majski pun mjesec bi takođe mogao uticati na finansijska pitanja u obliku bonusa, kapitala, nove kreditne linije, nasljeđa ili poravnanja dugova. Favorizuju se imovina i investicije.

Blizanci

Spremite se da se suočite sa istinom u vašim vezama. Ovaj pun mjesec mogao bi vas zbližiti i omogućiti više sinergije, saradnje i sreće. Useljenje, davanje obećanja, vjeridba ili čak venčanje mogli bi biti predmet razgovora. Međutim, ako niste u skladu, vjerovatno ćete odlučiti da je vrijeme da se raziđete. Ovaj pun mjesec osvjetljava vašu zonu partnerstva, usmjeravajući vaš fokus na veze jedan na jedan, bilo da su romantične, platonske ili profesionalne.

Razmišljaćete o uzajamnosti unutar svojih veza i potencijalno upravljati kompromisima ili pregovorima. Pronalaženje zajedničkog jezika može biti pomalo izazovno, ali će biti vrijedno vašeg truda. A s obzirom na konjukciju Venere i Jupitera u vašoj zoni spiritualnsoti i rada na sebi, sada ćete biti posebno usklađeni sa svojom intuicijom.

Rak

Produktivnost je sada naziv igre. Možda shvatite da ste zauzetiji nego ikad”, žonglirajući s mnogim projektima i planovima, kako lično tako i profesionalno. Ako tražite posao vrijeme je za uspjehe. Takođe sada je važno davanje prioriteta vašem fizičkom zdravlju. Sa ovim punim mjesecom koji pada u vašu wellness zonu, možda ćete se osjećati pomalo frustrirano određenom dnevnom rutinom ili navikom koja vam narušava vitalnost.

Možda je vrijeme da kažete da je dosta i da pređete preko bilo kojeg starog obrasca ili ponašanja koji vas sprečava da se osjećate najbolje. Budući da je pun mjesec u harmoniji sa transformativnim Plutonom u vašem sektoru emocionalnih veza, možete se osloniti na voljenu osobu da osmisli najbolji put naprijed.

Ultra magazin

Lav

Živjeti u trenutku je sve što vam je trenutno važno. Romantika, izlasci i udvaranje sada bi mogli biti posebno ugodni. Ako ste spremni da upoznate nekog novog, napravite neke korake ka tome! Ako se posvetite toj energiji, potrudite se da ponovo zapalite svoju iskru. Ovaj pun mjesec može podstaknuti da iskoristite svoje talente, dobijete inspiraciju ili pokažete svoj rad ako ste kreativni. Osvjetljavajući vaš sektor romantike i samoizražavanja, ovaj pun mjesec pojačava vašu želju da se više zabavite, osjećate razigranije i napravite zasluženi odmor od svakodnevice.

Već neko vrijeme gurate nos tamo gdje vam nije mjesto i mogli biste se osjećati kao da ste udarili u zid. Dajte sve od sebe da izdvojite vrijeme za brigu o sebi i davanje prioriteta aktivnostima, koje ne samo da vam donose zadovoljstvo i radost, već i podstiču vašu kreativnost. Budući da je mjesec u harmoniji sa moćnim Plutonom u vašoj zoni partnerstva, znajte da vam prijatelj, voljena osoba ili kolega može biti posebna podrška.

Djevica

Emocionalna stabilnost i sigurnost su važne teme u ovom trenutku. Možda i prilično razmišljate o svojoj prošlosti, svom naslijeđu i svojoj tradiciji. Može se pojaviti i važna promjena oko vašeg porodičnog života, kuće ili porodice. Ovo može biti “želja” za preseljenjem, renoviranjem ili preuređenjem.

Ovaj pun mjesec aktivira vašu porodičnu zonu, što može izazvati dramu s voljenim osobama, a s obzirom na uveličavajući efekat ovog lunarnog događaja, nešto što je naizgled mali problem moglo bi se odjednom učiniti većim od života. Srećom, ovaj trenutak takođe predstavlja priliku da se krećete kroz emocije i dinamiku koja vam više ne služi, zahvaljujući sinhronizaciji mjeseca s transformativnim Plutonom u zoni vaše svakodnevne rutine. Zauzvrat, mogli biste doći na izvodljiv put naprijed koji je koliko pragmatičan, toliko i ljekovit.

Vaga

Život će uskoro krenuti! Vjerovatno ćete se osjećati posebno radoznalo, društveno i željno da izađete iz svoje zone komfora. Ovo bi se moglo odnositi na intelektualne aktivnosti, poput govora ili reklamiranja. Mogao bi se manifestovati značajan ugovor, a i putovanja bi vas mogla uzbuditi. Pun mjesec pada u vašu komunikacijsku zonu, čineći ovaj trenutak vrlo društvenim, zauzetim…

Volite da letite s jedne užurbane prilike na drugu, ali moguće je da shvatite da ste se previše angažovali i da morate racionalizovati svoje obaveze za vlastitu dobrobit. Dobre vijesti: Mjesečev sekstil prema transformativnom Plutonu u vašem sektoru kreativnosti i samoizražavanja omogućava vam da govorite svoju istinu i postavljate zdrave granice. Osjetićete nalet unutrašnjeg mira i ravnoteže, za koje znate bolje od bilo koga da je zaista neprocjenjivo.

Pročitaj
venera u raku 2024

Škorpija

Fokus će biti na finansijama. Novac će vam biti glavni faktor na umu dok planirate stvari, sada i u narednim mjesecima. Mogla bi se pojaviti i povišica, ponuda za novi posao ili sporedni honorar. Neki takođe mogu napustiti jedan posao ili tok prihoda kako bi nastavili novi. Ako trošite novac na važne stvari, pazite na svoje bankovne račune. Padajući u vašu zonu novca, ovaj pun mjesec može vas učiniti svjesnijim kako iznosite svoje vještine i šta zaslužujete za svoje vrijeme i energiju.

Moguće je da niste na adekvatan način nagrađeni za svoj trud ili biste željeli ponovo osmisliti investicije, štednju ili druge finansijske planove. Zauzvrat, osjećaćete se vatreno i spremni ste da se borite za ono što želite. Samo budite sigurni da gledate na širu sliku dok pravite svoj potez. Zahvaljujući tome što se Venera i Jupiter susreću u vašoj zoni partnerstva neposredno prije punog mjeseca, veza bliska vašem srcu mogla bi vas osnažiti da ostvarite svoj san.

Foto: ultra magazin

Strijelac

Osjećaćete se kao da su sve oči uprte u vas! Važan lični cilj je pred vama. Bićete posebno uzbuđeni ako znate šta želite. Prijaće vam izlasci i druženja i malo avanture. Društvo, prijatelji, porodica, kolege, prijaće vam neko opušteno druženje i okupljanje. Dobro došli u vaš godišnji pun mjesec, koji bi mogao pokrenuti vašu emocionalnu osjetljivost i želju da se osjećate bolje, kao i da vas bolje razumiju vaši najbliži i najdraži.

Možda će vas posebno pogoditi bilo kakve neravnoteže u odnosima koje su uzimale danak na vašu energiju i vrijeme, a sada je vrijeme da potvrdite svoje potrebe. Samo znajte da bi možda bilo najbolje poraditi kroz svoja osjećanja samostalno (možda vođenjem dnevnika ili dijeljenjem sa svojim terapeutom) prije nego što ih, nefiltrirane, prenesete drugima. Takođe, možete biti sigurni da zbog toga što Mjesec formira koristan ugao prema moćnom Plutonu u vašem komunikacijskom sektoru, razgovor od srca može biti duboko transformativno i iscjeljujuće iskustvo.

Jarac

Odmaknite se i procijenite svoj život i planove. Možete osjetiti želju da se odmorite, napunite i oporavite oko punog mjeseca. Pazite da ne sagorite od obaveza, pa pronađite vremena za meditaciju, drijemanje, opuštanje, spa odmor i ozdravljenje. Mogli biste se osjećati pomalo proganjani emotivnim prtljagom, snovima, traumama ili prošlošću. Rad sa terapeutom ili bavljenje spiritualnošću su načini koji bi vam mogli pomoći da konačno pronađete mir.

Ovaj pun mjesec pada u vašu zonu spiritualnosti i rada na sebi, ohrabrujući vas da se odmaknete od svakodnevne gužve kako biste na prvo mjesto stavili odmor, podmlađivanje, uživanje, opuštanje, samorefleksiju i snove. Ovo bi moglo zvučati izazovno, ali, intuitivno, znate koliko je neophodno izbjeći pokušaj točenja iz prazne šolje. Predah bi takođe mogao podržati vaše napore da njegujete i ojačate svoju vlastitu vrijednost, s obzirom na to da mjesec čini harmoničan sekstil ka regenerativnom Plutonu u vašoj zoni novca i vrijednosti.

Vodolija

Vrijeme je da se družite, Vodolije! Ovo je odličan period za pridruživanje grupama i zajednicama, volontiranje, čak i aktivno angažovanje na cilju u koji vjerujete. Ima i dosta “zabave” u toj akciji i radnji! Možete prisustvovati događajima, proširiti svoju mrežu kontakata, ako ste slobodni izađite na ljubavni sastanak. Zahvaljujući ovom punom mjesecu koji se događa u vašem sektoru umrežavanja i dugoročnih želja, poželjećete da se osjećate još povezanije sa svojim prijateljima, saradnicima i zajednicom.

S obzirom na to da moćni Pluton u vašem znaku formira harmoničan sekstil u odnosu na mjesec, potraga za dušom i rad na sebi može dovesti do smišljanja različitih zajedničkih napora, kojima želite posuditi svoje vrijeme i energiju.

Ribe

Potencijal za profesionalni razvoj je tu, drage Ribe! Možda ćete dobiti pohvalu, uspjeh ili priznanje za rad. Nova ponuda za posao, unapređenje ili nagrada sada bi vas mogli ispuniti ponosom. Međutim, ako niste u pravom poslu ili industriji, možda ćete to brzo shvatiti i trebate se okrenuti u novom smjeru. Sa ovim punim mjesecom koji pada u zoni vaše karijere, ne možete a da ne zablistate i ne privučete pažnju. Mogli biste biti ohrabreni da sada stupite na vodeću poziciju ili preuzmete uzde velikog projekta.

Vjerovati u vlastite sposobnosti i biti svoj najbolji šampion je sastavni dio korištenja svake prilike. Uz to, iskoristite harmoničan ugao mjeseca prema transformativnom Plutonu u vašoj zoni duhovnosti i stavite tačku na rješavanje bilo kakvih negativnih ili ograničavajućih uvjerenja o sebi. Briga o svom srcu i duhu sada može dovesti do profesionalnog uspjeha.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum