Trenutno čitaš
Pet trenutno najboljih trilera na Netflixu

Pet trenutno najboljih trilera na Netflixu

netflix trileri
Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Trileri zahtjevaju dosta od gledalaca. Ako voliš da uključiš moždane vijuge kada gledaš film, u ovom tekstu ćeš pronaći neke dobre preporuke. Zahvaljujući Netflixu, imamo širok izbor filmova koje možemo izabrati određene večeri kada želimo da se opustimo. Od ‘Nightcrawler’ do ‘Se7en’ do sasvim novog ‘The Devil All The Time’. Stream je uspio pokriti sve terene, od starog do novog.

U nastavku pronađi pet najboljih trilera za gledanje na Netflixu upravo sada.

Bird Box (2018)

Vrlo zanimljiv postapokaliptični horor triler u režiji Susanne Bier. Film je napisao Eric Heisserer, a baziran je na romanu Josha Malermana, u kojem glumi jedna od naših omiljenih glumica, Sandra Bullock. Najzanimljiviji aspekt ovog filma je da se čudovište u filmu nikada ne otkriva.

Radnja je zasnovana na misterioznoj sili koja desetkuje stanovništvo, jedino što treba zadržati je nedostatak kontakta očima. Ako vidiš ovu silu, umireš. Gledaj putovanje žene i njene djece dok idu kroz opasnu šumu, niz rijeku u potrazi za životom izvan svoje zatvorene grupe. Hoće li moći da pređu putovanje vezanih očiju?

The Perfection (2018)

Kada su u pitanju trileri, ovo remek-djelo se savršeno uklapa u žanr. Ako si u potrazi za nečim neobičnim, ovaj film je odredište. Šarlot (Allison Vilijams), muzičko čudo, vraća se u veoma cijenjenu muzičku školu u kojoj je prethodno bila učenica. Dok se vraća, pronalazi svoju zamjenu, Lizzie (Logan Browning).

Prati ih na njihovom zlokobnom putovanju da povrate ono što im je oduzeto. Gledaoci opisuju ovaj film kao nasilan, krvav i definitivno kao prestižnog člana grupe horor-trilera. Predstavljen je sa prilično neugodnim i neobičnim vizualima.

Nightcrawler (2014)

U prilično neobičnoj radnji, Louis Bloom (Jake Gyllenhaal) je ozloglašena i očajna osoba. Ono što je najvažnije, bivši sitni lopov shvati da može zaraditi dobar iznos novca snimajući slike mjesta zločina. To ga na kraju tjera na ekstremne taktike da ih dobije. Ovaj američki neo-noir psihološki triler napisao je i režirao Dan Gilroy, što je njegov debi u oba polja.

Istraži područja psihopata i sociopata uz ovaj mračni i misteriozni triler. Kritičari tvrde da je Gyllenhaal odigrao jednu od najboljih uloga u svom životu.

Hush (2016)

‘Hush’ je režirao Mike Flanagan 2016. godine. U glavnoj ulozi je izuzetno talentovana Kate Siegel kao Maddie. Mračna radnja prati priču glavne junakinje, Maddie, koja je gluva i nijema spisateljica.

Napustila je gradski život kako bi pobjegla od užurbanog načina života i pribjegla šumi kako bi nastavila pisati svoj roman. Jedne večeri ona postaje plijen sadističkog ubice koji voli da muči svoje žrtve ili, drugim riječima, ‘voli jurnjavu’. Saznaj kako se ovo jedne noći raspliće i je li Maddie ikada izašla iz ovog lavirinta.

Pročitaj

Operation Micemeat (2022)

Ovaj film je baziran na istinitim događajima i svrstan je u istorijske dramske trilere u režiji Johna Maddena. Zasnovano na knjizi Bena Macintyrea o specijalizovanoj britanskoj operaciji “Mljeveno meso”. Ova operacija je započela tokom Drugog svjetskog rata.

Napeta istorijska ratna drama u kojoj glume legendarni glumac Colin Firth kao Ewen Montagu i Matthew Macfadyen kao Charles Cholmondeley. Moćni dvojac su dva obavještajna operativca koji pokušavaju iskoristiti mrtvo tijelo u nadi da će odvratiti mase od napada saveznika na Siciliji. Oni se susreću sa svim vrstama problema koji se mogu zamisliti dok izvršavaju i smišljaju ovaj plan.

Ako si ljubitelj istorije ovo je upravo ono što ti je potrebno da se izoluješ na solidnih 128 minuta.

Izvor: best-of-netflix.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum