Trenutno čitaš
Peppersi objavili potpuno novi singl

Peppersi objavili potpuno novi singl

U susret još jednom albumu u ovoj godini grupa Red Hot Chili Peppers je objavila novu pjesmu pod nazivom „Tippa My Tongue“ u produkciji Ricka Rubina. Budući dupli album zvaće se „Return of the Dream Canteen“ i biće objavljen 14. oktobra.

To će biti drugo izdanje koje će bend Red Hot Chili Peppers objaviti tokom ove godine. Proljetos je izašao dupli album „Unlimited Love“ kojim se RHCP vratio brzinom svjetlosti, osvojio top liste, oborio rekorde po pitanju tiraža i rasprodatih koncerata širom svijeta. Kruna ove faze bila je dobijanje zvijezde na bulevaru Hollywood Walk Of Fame kao i velika svjetska turneja koja je ubrzo počela.

Foto: Mascom

„Krenuli smo u potragu za sobom, kao bendom koji smo oduvijek bili. Iz zabave smo džemovali i iznova učili neke stare pjesme. Ubrzo smo započeli misteriozan proces stvaranja novih pjesama, ponovo smo osjetili hemiju koja ja nas je obuzimala i koja je na ovom našem putu osvježavala naše prijateljstvo. Kada smo prepoznali da zvuci klize a da nas vizije osvajaju – samo smo nastavili sa radom. Nismo prestajali da pišemo. Kada je sve bilo gotovo, sva ta magija koja nas je okruživala podarila nam je više pjesama nego što smo mogli da pretpostavimo. Shvatili smo da će to rezultirati objavljivanjem dva dupla albuma, jedan za drugim. Album „Return of the Dream Canteen“ je sve što jesmo i sve ono o čemu smo ikada sanjali. Spakovano je. Napravljeno krvlju naših srca”.

Pročitaj

Iskreno vaši,
Red Hot Chili Peppers

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum