Trenutno čitaš
Penelope Cruz razmišlja o nostalgiji 90-tih, snovima i omiljenim saradnjama na filmu

Penelope Cruz razmišlja o nostalgiji 90-tih, snovima i omiljenim saradnjama na filmu

Penelope Cruz

U intervjuu za V magazin, hvaljena glumica Penelope Cruz se bavila svojim osjećajima u vezi s tehnologijom, nostalgijom za 90-ima i značajem svoje saradnje s cijenjenim režiserima kao što su Pedro Almodovar i Michael Mann.

Cruz se prisjeća osjećaja ukorijenjenog u estetiku kasnih 80-ih i 90-ih, vremena koje karakteriše ravnoteža u našem odnosu s tehnologijom. Ona izražava zabrinutost zbog uticaja pametnih telefona i društvenih medija, posebno na mlađu generaciju, vjerujući da društvo žuri s eksperimentima koji možda neće biti od koristi za umove u razvoju.

Glumica priznaje da voli eru 90-ih, navodeći njen stil fotografije i odsustvo sveprisutnog digitalnog povezivanja kao aspekte koje cijeni. Ona hvali fotografa Jacka Bridglanda zbog njegovog sjaja i opuštene atmosfere koju njeguje tokom snimanja, izražavajući želju da se svakodnevno oblači u tim stilovima.

Prelazeći na svoja iskustva u filmskoj industriji, Cruz otkriva početnu strepnju i uzbuđenje koje osjeća na početku novih projekata. Uprkos svom statusu u industriji, ona priznaje da se bori sa nesigurnošću u pronalaženju svog lika i mjesta u ekipi. Međutim, ona pronalazi utjehu u zajedničkim strahovima među svojim kolegama dok se upuštaju u nove filmske poduhvate.

Cruz razmišlja o svojim snovima iz djetinjstva o saradnji s Pedrom Almodovarom, izjednačujući to sa težnjom da postane astronaut. Uprkos uočenoj nemogućnosti, podrška njenih roditelja i njena nemilosrdna potraga za svojim snovima na kraju su je naveli da radi sa priznatim režiserom. Ona njeguje duboku vezu koju dijeli s Almodovarom i smatra ga jednom od najznačajnijih ličnosti u svom životu.

Pročitaj

Osim toga, Cruz govori o svojoj privlačnosti projektima poput “Ferrarija”, privučena mogućnošću da radi s Michaelom Mannom, kojeg smatra jednim od najvećih režisera svih vremena. Ona takođe ističe saradnju sa Adamom Driverom, hvaleći njegov talenat i sposobnost da izazove empatiju kroz svoje likove.

Za Cruz, odabir projekata ide dalje od napredovanja u karijeri; radi se o uključivanju u narative koji mogu pokrenuti suštinske rasprave i odjeknuti kod publike na dubljem nivou. Ona vjeruje da, iako filmovi možda neće promijeniti svijet, oni posjeduju moć da ponovo otvore značajne dijaloge unutar društva.

U suštini, razmišljanja Penelope Cruz nude uvid u njeno poštovanje prema prošlosti, njene težnje za budućnošću i duboke veze koje je stvorila u oblasti filma.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum