Trenutno čitaš
Peggy Gou objavila iščekivani debitantski album ”I Hear You”

Peggy Gou objavila iščekivani debitantski album ”I Hear You”

Peggy Gou
Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Umjetnica, producentica i DJ-ica, 32-godišnja Peggy Gou objavila je svoj debitantski album “I Hear You” za XL Recordings. Umjetnica rođena u Koreji, cijenjena kao ikona underground scene, ali i kao globalna senzacija, ostaje vjerna ličnoj viziji, i ostaje jedna od najtraženijih DJ-ica i stvarateljki elektronske glazbe. 

Južnokorejska DJ-ica i producentica Peggy Gou jedna je od najuspješnijih žena u svojoj industriji. Njezin novi album “I Hear You” predstavlja korak prema sljedećem nivou njene umjetnosti, gdje hrabro ističe svoj glas kroz kaleidoskopsku prizmu house muzike 90-ih. Očekuje je nastup u Gunnersbury Parku u Londonu 17. avgusta pred nevjvjerojatnih 25.000 ljudi, a procjenjuje se da je u proteklih godinu dana nastupila pred milijun obožavatelja. Prošlogodišnji ljetni hit “(It goes Like) Nanana” zauzeo je prvo mjesto na ljestvicama singlova u Holandiji, Belgiji i Grčkoj, kao i na Billboard Dance Airplay ljestvici, a mjesecima je bio u top 10 na britanskim ljestvicama.

Kao što to često biva u svijetu plesne muzike, uspjeh prati sumnja: prvi proboj dogodio se kada je promotor vidio njenu fotografiju, umjesto da čuje njen DJ set.

Dok je kovala vlastitu jedinstvenu mješavinu eklektične klupske glazbe, učvrstila je svoju poziciju kreatora ukusa i kulturne sile kroz svoju muzičku i dizajnersku etiketu Gudu (oko 2019.) i modnu liniju Peggy Goods. Nakon sedam EP-a i mnogo objavljenih singlova, korak po korak, Peggy Gou ulazi u sljedeću fazu svoje umjetnosti – sa svojim dugo iščekivanim debi albumom, “I Hear You” o kojem kaže:

” I Hear You je više od mog debitantskog albuma. Predstavlja nebrojene sate predanosti na mom putu da stvorim nešto što je bezvremensko i dokaz je moći slušanja, kako sebe tako i drugih.”

Kroz godine proučavanja muzičkih velikana i eksperimentiranja, kao glavna izvođačica, autorica, producentica i mikserica albuma “I Hear You”, Gou je usavršila nostalgičan, ali naelektrizirano progresivan zvuk albuma, gdje spaja utopijske kvalitete klupski hitovi devedesetih širokih referenci i laganih vokala.

Peggy Gou
Foto: Park Jongh

Album je prepun hitova uključujući aktualni singl “Lobster Telephone” – savršenu destilaciju melodično ugodne i tehničarske house muzike, njen duet s Lennyjem Kravitzom “I Believe in Love Again” i neporecive favorite publike poput “1+1=11” s pratećim muzičkim videom u režiji umjetnika Olafura Eliassona i gore spomenutim hitom iz 2023. “(It goes Like) Nanana”, rođenim iz Gouine ljubavi prema klasicima 90-ih poput “Rhythm Is a Dancer” SNAP! i “9PM (Till I Come)” od ATB-a, kojoj se stalno vraćala tokom pandemije. Najstarija pjesma na albumu možda je i najbolja – “I Go”.

Pročitaj
Cowboy Carter

Pjesma “I go” takođe je fantastična izjava o istorijskoj transformaciji, budući da Južna Koreja nije imala klupsku muziku kada je Go odrastala u razdraganom gradu Incheonu. “U Koreji nije bilo rave kulture, pa sam započela i zamislila sebe kao zvijezdu iz tog doba”, kaže ona. Tek kad se s 14 godina preselila u London, uronila je u svijet elektronske muzike, posjećujući svoj omiljeni klub Plastic People, učeći Ableton i čak se prijavivši za stažiranje u XL Recordings “Čim sam stavila svoj glas na pjesmu, htjela sam stvarati vlastitu muziku”, sjeća se ona, “bila sam gladna toga i još uvijek jesam.”

U međuvremenu, 2024. godina je za Peggy Gou već obilježena naslovnicama Billboarda (SAD), Voguea iz Njemačke i L’Officiel Italia. Rolling Stone ga je nazvao “najcool DJ-em na svijetu”, Gou je takođe krasila naslovnice Voguea u Njemačkoj, Vanity Faira u Italiji, GQ na Bliskom istoku i Koreji, Harper’s Bazaara u Maleziji i još mnogo toga, dok se može pohvaliti suradnjama s Louis Vuitton, Mont Blanc i Samsung, da spomenemo samo neke.

Peggy Gou jedinstveno je cijenjena i kao ikona alternativne scene i kao muzička senzacija, ostajući vjerna vlastitoj nepokolebljivoj viziji zbog koje je postala jedna od najtraženijih DJ-ica i kreatorica elektroniske muzike danas.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum