Trenutno čitaš
Ovo su recepti za savršenu toplu čokoladu za još veću dozu zimske čarolije

Ovo su recepti za savršenu toplu čokoladu za još veću dozu zimske čarolije

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Tokom hladnih zimskih dana, nema ničeg ljepšeg od šolje tople čokolade, dekice, kauča i dobrog filma, knjige ili druženja sa voljenima…

Topla čokolada je više od napitka; to je zimski ritual, zagrljaj u šolji i divna poslastica koja grije i tijelo i dušu. Zato ovog zimskog perioda, zaboravi na instant mješavine i uživaj u radosti pravljenja svoje homemade savršene šolje tople čokolade. Živjeli udobni zimski trenuci i predivni okusi!

pexels

Pogledaj naše savršene gurmanske recepte koji obećavaju da će ugrijati tvoju dušu.

Klasična kremasta topla čokolada

Sastojci:

  • 2 šolje punomasnog mlijeka
  • ½ šolje slatkog vrhnja
  • ¼ šolje šećera
  • 8 kockica tamne čokolade visokog kvaliteta, sitno sjeckane
  • 1 kašičica pravog ekstrakta vanilije

Priprema:

U šerpi na srednjoj vatri kombinuj punomasno mlijeko, slatko vrhnje i šećer. Povremeno miješaj dok smjesa ne postane vruća, ali ne i ključajuća. Smanji temperaturu i dodaj sitno sjeckanu tamnu čokoladu. Neprestano miješaj dok čokolada potpuno ne otopi i smjesa ne postane glatka.

Umuti ekstrakt vanilije. Naspi u šolje i ukrasi šlagom po želji. Uživaj u svilenkastoj, klasičnoj vrućoj čokoladi!

pexels

Začinjena meksička vruća čokolada

Sastojci:

  • 2 šolje punomasnog mlijeka
  • 1/2 table tamne čokolade, sitno sjeckane
  • 1 cimetov štapić ili prstohvat praha cimeta
  • ¼ kašičice čili praha (prilagodite ukusu)
  • 1 kašičica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat morske soli

Priprema:

U šerpi kombinuj punomasno mlijeko, cimetov štapić ili prah, čili prah i morsku so na srednjoj vatri. Zagrij dok ne počne da ključa. Smanji temperaturu, dodaj sjeckanu tamnu čokoladu i neprestano miješaj dok čokolada ne postane kremasta.

Dodaj ekstrakt vanilije. Sipaj u šolje i pospi prahom čilija za dodatni okus. Uživaj u začinjenoj toplini ovog divnog napitka!

pexels

Topla bijela čokolada sa pepermintom

Sastojci:

  • 2 šolje punomasnog mlijeka
  • 3 reda bijele čokolade, sitno sjeckane
  • ½ kašičice ekstrakta metvice ili peperminta
  • Šlag, usitnjene bombone ili čokoladne ili šarene mrvice za ukrašavanje

Priprema:

Pročitaj

U šerpi na srednjoj vatri zagrij punomasno mlijeko dok ne postane vruće, ali ne i ključajuće. Smanji temperaturu, dodaj sjeckanu bijelu čokoladu i neprestano miješaj dok se ne otopi i smjesa ne postane glatka.

Umiješaj ekstrakt metvice. Sipaj u šolje, dodaj šlag i pospi usitnjenim bombonima za dodatnu zimsku čaroliju. Uživaj u ovom mentolastom zimskom zadovoljstvu!

pexels

Savjeti za savršenu topli čokoladu

Kvalitet je važan: Odaberi čokoladu visokog kvaliteta za bogatiji okus.

Eksperimentiši sa ukusima: Bilo da je to prstohvat kafe, prstohvat morske soli ili kap likera, ne boj se kreativnosti!

Tekstura: Za dodatno kremastu teksturu razmisli o dodavanju malo slatkog vrhnja ili kondenzovanog mlijeka.

Ukras: Od šlaga do čokoladnih mrvica i karamel preliva, ukrasi svoju toplu čokoladu da bude vizuelno privlačna i još ukusnija.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum