Trenutno čitaš
Ovo su naši omiljeni makeup trendovi 2023.

Ovo su naši omiljeni makeup trendovi 2023.

L'Occitane
L'Occitane

Makeup trendovi za 2023. su fokusirani na prihvatanje prirodne ljepote s dozom odvažnosti. Prema vizažistima i stručnjacima, najveći trendovi za 2023. uključuju sjajnu kožu, jarko rumenilo, suptilne svjetlucave nijanse, grunge glam i odvažne trepavice.

Na pistama jesenje i proljetne nedjelje mode, bezbroj crvenih tepiha, a vjerovatno i na Instagram feedu, ovi popularni stilovi, nalaze se na vrhu naše liste favorita.

Upečatljiva crvena 

I u modi i u ljepoti, nije tajna da crvena ove godine ima ozbiljan trenutak. Rihannine vatreno crvene usne na Super Bowlu LVII bile su izuzetne na sceni i van nje.

Supermodel Gigi Hadid takođe je prihvatila trend crvenih usana, viđena kako nosi nijansu rubina dok šeta ulicama New Yorka. Primjećena u prvom redu na Guccijevoj reviji u Milanu za jesen 2023., pigmentirana nijansa usana glumice Julije Garner stručno je usklađena s minimalnom šminkom za oči i platinasto plavim uvojcima.

Što hrabrije to bolje

Svidio nam se ovaj hrabri makeup koji smo vidjeli na supermodelu Ashley Graham, a kreirala ga je umjetnica Katie Jane Hughes za jesenju reviju Marca Jacobsa.

Na reviji Kim Shui na Nedjelji mode u Njujorku, ombre usne su vladale pistom. A u Rodarteu, modeli su nosili šarene olovke za oči uparene sa smjelim bojama usana kako bi izjednačili ukupni intenzitet svakog izgleda.

Odvažne trepavice

Kada su u pitanju ljepota i moda, glumica Zendaya ne može pogriješiti. Još jedan odličan primjer? Moderan, ali retro izgled zvijezde, na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Ceha filmskih glumaca. Glumica je istakla donje trepavice u stilu poznate zvijezde Twiggy.

Odvažne, šarene trepavice predvodile su naboj ljepote na Pradinoj reviji na Milanskoj nedjelji mode. Na jesenjoj reviji Chet Loa u Londonu, modeli su dobili Twiggy tretman, sa snopovima tankih, pojedinačnih trepavica.

Grunge Meets Glam

Devedesete zovu: umjetnica Lisa Eldridge uparila je zamrljanu olovku sa golim, sjajnim usnama za londonsku projekciju serije Daisy Jones and the Six, Camile Morrone.

Za Diorovu jesenju pistu, šminker Peter Philips zadržao je fokus ljepote na “malo neuglađenom, dekonstruiranom smoky eye”.

MATTEO SCARPELLINI

Minimalna šminka

Za ovogodišnju dodjelu NAACP nagrada, umjetnica Emily Cheng ograničila je makeup izgled glumice Yare Shahidi, fokusirajući se na vlažnu kožu, začešljane obrve i suptilno rumenilo.

Supermodel i kozmetička preduzetnica Hailey Bieber spaja minimalnu, ali upečatljivu ružičastu olovku sa sjajnim usnama i obrazima.

Visoki sjaj

Sjajne usne su tu da ostanu i 2023. godine, kao što se vidi na jesenjoj reviji Christiana Siriana na Nedelji mode u Njujorku.

Pored elegantnih konfekcijskih komada na pisti u Markarianu, sjajna, rosna koža je ukrala predstavu. Na Bach Mai-ovoj prezentaciji Nedjelje mode u New Yorku, umjetnica i kreativna direktorica kompanije Danessa Myricks Beauty, Lijha Stewart napominje da je svaki beauty look “inspirisan podvodnim morskim životom”.

Dominantno rumenilo

“Kada su u pitanju boje, više je više; nanošenje rumenila i bobičastih tonova kako bi se stvorio prizmatični teatralni izgled”, ranije je rekao dizajner Christian Cowan o izgledu drapinga rumenila viđenom na pisti na njegovoj reviji za proljeće 2023.

JASON SEAN WEISS

Inspirisan “toplim zagrljajem muzike i ćudljivošću prošlih jazz klubova”, viši plasman rumenila umjetnika Nicka Lujana promenio je igru u Marrisi Vilson. Reći da je rumenilo imalo važan trenutak u Etrou za predstavljanje njihove proljetne kolekcije bilo bi malo reći.

 

Izvor: harpersbazaar.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum