Trenutno čitaš
Ova snažna konjukcija uskoro će uzdrmati stvari!

Ova snažna konjukcija uskoro će uzdrmati stvari!

Srećna planeta Jupiter i iscelitelj Hiron sastaju se 12. marta 2023. godine, formirajući konjunkciju u Ovnu. Poslednji put kada su se ovo dvoje spojili u Ovnu bilo je u martu 1976. godine – prije skoro 47 godina!

Prošlo je malo vremena otkako su se spojili u bilo kojem horoskopskom znaku. Poslednji put 2009. godine, što se dešavalo tokom cijele godine u Vodoliji, tako da je prošlo oko 14 godina od njihovog susreta. Ova konjunkcija nosi mnogo potencijala, pa je fokusiranje na njenu energiju upravo sada dobra ideja.

Ultra magazin

O Jupiteru u astrologiji

U astrologiji, Jupiter je planeta ekspanzije. Ova ekspanzija je na mnogo načina, tako da ona upravlja višim učenjem (proširivanje uma), putovanjem (proširivanje vašeg fizičkog svijeta) i vjerovanjima (filozofska ekspanzija).

Jupiter je jedna od društvenih planeta (zajedno sa Saturnom) i provodi oko godinu dana u svakom horoskopskom znaku, a potrebno mu je oko 12 godina da prođe kroz cijeli zodijak. Jupiter se smatra srećnom planetom i generalno želi samo dobro.

Jupiter vlada prilikama, a mi možemo pronaći više prilika koje nam se pružaju da imamo nova iskustva koja će nas nečemu naučiti, otvoriti nova vrata i unijeti više avanture i sreće u naše živote. Jupiter mrzi ozbiljnost i želi da uživa u životu.

Jupiter se povezuje sa 9. kućom u astrologiji, kućom visokog obrazovanja, putovanja i vjerovanja. Ova kuća dolazi ispred ambiciozne, orijentirane na uspjeh 10. kuće, tako da je 9. kuća mjesto gdje težimo za onim što je moguće i pripremamo se za uspjeh sa 10. poljem.

Jupiter u Ovnu stavlja Jupiter u Vatreni znak, gde se osjeća prilično udobno, a mi smo ove godine bili spremni za akciju.

Foto: Ultra magazin

O Hironu u astrologiji

Hiron se u astrologiji naziva asteroidom, ali je tehnički kometa (barem je to njegova trenutna oznaka). Hiron je poznat kao “Ranjeni iscjelitelj”, tako da upravlja našim ranama i zacjeljivanjem.

U vašoj natalnoj karti, Hiron može pokazati područja u kojima možete doživjeti velike rane, možda vaše najvažnije rane i kako one mogu uticati na vas. Ovo stavlja Hirona u tešku poziciju.

Hiron u vašoj natalnoj karti takođe pokazuje kako se možete izliječiti od ovih rana i generalno izliječiti u svom životu. Ovo je mentalno, emocionalno i duhovno, ali može biti i na fizički način, jer se Hiron može povezati sa zdravljem.

Liječenje koje doživite s Hironom može biti izazovno, jer je liječenje koje može doći s ožiljcima. To ne moraju biti ožiljci koji se ponovo otvaraju i trajno vas bole, već mogu biti podsjetnik na to gdje ste bili i kako ste morali da radite na sebi.

Iz tog razloga, Hiron posjeduje odličan potencijal za lični rast i zrelost, a unutar Hirona postoji tiha snaga kojoj se može pristupiti nakon što naučite lekcije iz rana i zacjeljivanja.

Kada tranzitni Hiron spoji vaš natalni Hiron, ovo može biti sjajan period u vašem životu koji vas stabilizuje, povećava vašu sigurnost i pomaže vam da se osjećate opušteno. Ovo dolazi u srednjim godinama, često nakon izazovnih tranzita srednjih godina, nudeći vam priliku da izađete čvrsti i sigurni.

Tranzitni Hiron može uticati na našu sposobnost da razumijemo svoje rane i zacijelimo, a Hiron je u Ovnu već nekoliko godina. Hiron u Ovnu se fokusirao na naš identitet, a mi moramo da izliječimo rane identiteta i naučimo da budemo ponosni na svoja bukvalna i figurativna lica.

Foto: Ultra magazin

Potencijal konjukcije Jupiter-Hiron u Ovnu

Konjunkcija Jupiter-Hiron u Ovnu znači da imamo veliki potencijal da izliječimo svoj ego i rane identiteta. Možda o tome dosta razmišljamo i možda doživljavamo nešto što izaziva stare povrede koje treba riješiti.

Može biti previše lako ponovo pomesti ovo pod tepih, ali sa Ovnom je bolje da preduzmete akciju i preuzmete inicijativu sa svojim isceljenjem. Jupiter u Ovnu podstiče vas da budete malo hrabriji i spremni da dobro pogledate odakle dolazi ova rana, zašto još nije zarasla, kako bi vam to moglo koristiti ako jeste i koje korake možete preduzeti odmah da započnete proces ozdravljenja ili da više napredujete na svom putu iscjeljenja.

Jupiter nam daje podsoticaj dok to radimo, pa čak i ako ono čime se trenutno bavimo izgleda izazovno, Jupiter nam pomaže dajući nam izlaz. Zapamtite da je Jupiter sretna planeta, koja nam omogućava da stvari učinimo boljim, bržim i efikasnijim.

Pročitaj

Ovan je prvi horoskopski znak, tako da ovo može biti odlična prilika da napravite prvi korak ka izlječenju i rastu. Šta vas sprečava?

Foto: Ultra magazin

Ne zaboravite posljednju konjukciju Jupiter-Hiron!

Zadnji put smo imali konjunkciju Jupiter-Hiron 2009. godine, i to tri puta u Vodoliji (23. maja na 26 stepeni, 22. jula na 24 stepena i 7. decembra na 21 stepen). To je bilo izuzetno dinamično, jer je i Neptun bio u konjunkciji u Vodoliji.

Zanimljivo je da Pluton ove godine kreće u Vodoliju 11 dana nakon konjunkcije Jupiter-Hiron, pomažući da se ova energija ponovo vrati.

To može značiti nešto od onoga na šta smo se fokusirali tada, možda se fokusiramo i sada, a rane ega i identiteta koje su možda dominantne sada su možda počele 2009. godine ili su na neki način uticale u to vrijeme.

Pošto je tada bio uključen Neptun, ovo je možda učinilo iscjeljenje malo iluzijom, pa smo mislili da smo izliječili, ali nismo; to je samo Neptun zamaglio našu percepciju. Ili, možda smo imali poteškoća da shvatimo šta smo željeli da izliječimo, a nikada nismo to čvrsto uhvatili.

Trenutna konjunkcija u Ovnu je mnogo čvršća i Ovan nam omogućava da preuzmemo uzde, a Pluton je realističnija planeta koja nam pomaže da se prizemljimo. Osim toga, dobivamo pomoć od Venere, koja je trenutno u Ovnu, a možda ćemo dobiti i bukvalnu pomoć od drugih ljudi u našim životima s izazovima.

Povrh toga, mi smo i između dva mlada mjeseca , tako da smo trenutno solidno usklađeni s ovom energijom Ovna i spremni smo da preduzmemo akciju. Možemo vidjeti šta treba da radimo i onda to uradimo.

Trenutna konjunkcija se dešava na 14 stepeni Ovna, pa da biste dobili ličniji pogled, pronađite dve kuće u vašoj natalnoj karti gde padaju 21-26 stepeni Vodolije i 14 stepeni Ovna. Područja života kojima vladaju ove dvije kuće vjerovatno su trenutno povezana i direktno se vezuju za sve na čemu radite na liječenju.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum