Ultra Kreativno

Ovo je najpopularnija boja za uređenje doma

PMD07
PMD07

Ako razmišljaš o sređivanju svog doma, odmakni se od klasičnih sivih nijansi na koje smo navikli. Novo istraživanje pokazuje, da je sve popularnija boja u uređivanju kuće, tamnoplava, odnosno mornarsko plava, koja je trenutno jedna od najtraženijih boja u Velikoj Britaniji.

Foto: Ti-Media

Iako je početkom godine, siva proglašena najpopularnijom bojom za zidove, istraživanje koje je sproveo Drench.co.uk je otkrilo, da mnoga domaćinstva planiraju obojiti svoje zidove u prilično tamnu nijansu. Došli su do podatka, da je u svim sobama mornarsko plava boja, najpopularnija nijansa ove godine.

Foto: Farrow & Ball

Nijansa koja se zove “Farrow & Ball Hague Blue”, pokazala se kao daleko napopularnija za kuhinju, dnevnu i spavaću sobu. Ova bogata boja ima zeleni podton, što pomaže stvaranju bezvremenske, duboke i dramatične plave boje. Ova prekrasna duboka plava boja, savršena je i za dodavanje dramatičnosti i uzbudljivog izgleda prostorije.

Foto: Simon Whitmore

Ipak, siva boja nije potpuno odbačena ove godine. Njene različite nijanse su i dalje najtraženije neutralne nijanse. U kombinaciji sa mornarsko plavom bojom, prave savršen sklad, bez obzira u kojoj prostoriji da se miješaju.

Foto: Farrow & Ball

Ako želiš isprobati uzbudljivu tamnoplavu nijansu boje na svojim zidovima, sada je prava prilika da to uradiš. Moraš imati na umu, da ova boja zahtijeva veći oprez nego neutralni sivi tonovi, sa kojima teško možeš pogriješiti. Zato, ne zaboravi da koristiš kombinacije različitih površina i tekstura, da bi se dodala dubina prostoriji.

 

Izvor: idealhome.co.uk

Slični članci

Publiku očekuje nezaboravan nastup regionalne muzičke zvijezde Sare Jo!

Ultra magazin

Simetrija u dizajnu enterijera – i kako je iskoristiti u zavisnosti od veličine prostorije

Ultra magazin

Proglašeni pobjednici Sarajevo Photography Festivala

Ultra magazin