Trenutno čitaš
Ovih 5 horoskopskih znakova očekuje posebna sreća kada Jupiter krene direktno 

Ovih 5 horoskopskih znakova očekuje posebna sreća kada Jupiter krene direktno 

Jupiter je planeta proširenja, dobitka, sreće, prosperiteta, obilja novca i optimizma, i gdje god da se nalazi u vašem ličnom horoskopu, tu možete očekivati neku posebnu sreću.

Jupiter je direktan u znaku Bika od 30. decembra do 25. maja 2024, kada ulazi u Blizance. Bikom vlada planeta Venera koja je povezana s ljubavlju, novcem, vrijednostima i društvenim životom, a sve će to biti više u fokusu tokom narednog perioda. Ako ste umjetnik, kreativac, pjevač ili zabavljač, trebali biste doživjeti veliku sreću do maja, zajedno s onima čija su zanimanja povezana s novcem ili finansijama.

Ultra magazin

Jupiter, poznat kao planeta sreće i ekspanzije, počeo je svoje retrogradno kretanje na 4. septembra, da bi se direktno okrenuo 30. decembra. Tokom tog retrogradnog perioda, trebali smo izvući pouke i steći uvid u svoj filozofski i lični rast. Kao planeta koja podstiče obrazovanje, Jupiter nas je vodio kroz duhovnu transformaciju, proširujući naše perspektive i pružajući nam dublje razumijevanje svijeta.

Sa početkom direktnog kretanja Jupitera 30. decembra, imamo priliku proširiti svoje horizonte i napraviti potrebne promjene.

Jupiterovo kretanje kroz Bika omogućava nam unapređenje finansija, odnosa i kreativnosti. Osim toga, otkrili smo održivije načine nabave hrane i preduzeli korake za zaštitu okoline. Ovo putovanje nas je potaklo na usvajanje novih sistema vjerovanja i odbacivanje starih koji nam više ne služe. Sveukupno, proširili smo svoje razumijevanje onoga što želimo razviti i od čega trebamo odustati.

Kako Jupiter napreduje, važno je da rastemo i prilagođavamo se njegovoj energiji. Trenutno je u Biku, znaku koji preferira postepene promjene, pa bi trebali preduzeti male korake i dopustiti prirodan tok stvari. Jupiter će ostati u Biku do 25. maja, nakon čega će preći u Blizance. Do tada, trebali bismo iskoristiti pozitivnu energiju koju donosi Jupiter u Biku za doživljavanje prosperiteta i jačanje odnosa.

Kada Jupiter pređe u Blizance, usmjerićemo se na poboljšanje lokalne zajednice i proširivanje intelektualnih horizonta. Stoga je važno iskoristiti Jupiterovu popustljivu energiju u Biku, priuštiti si posebne trenutke i pripremiti se za daljnje usklađivanje s promjenama. Jupiterov marš vodi nas prema ostvarivanju svoje autentičnosti, omogućavajući nam da donosimo promišljene odluke i pravilno prosuđujemo.

Važni datumi za Jupiterove preostale mjesece u Biku

20. april 2024: Jupiter i Uran formiraju konjunkciju u Biku, desiće se iznenadne promene i situacije, što će nam omogućiti da promenimo našu perspektivu. Ovo je vrijeme u kojem ćemo svi poželjeti da prihvatimo novi i jedinstven način razmišljanja, što može značiti da želimo da se oslobodimo stvari ili situacija koje nas sputavaju.

18. maj 2024: Sunce se poravnava sa Jupiterom u Biku (“cazimi”, što znači “u srcu Sunca”). Jupiter trenutno dobija energiju od sunca, stvarajući moćnu energiju koja se može iskoristiti da poboljša naše živote i donese pozitivne vibracije. Sa Jupiterom u ovoj veličanstvenoj fazi, imamo jedinstvenu priliku da poboljšamo svoje živote i svijet.

23. maja 2024: Venera i Jupiter u Biku se povezuju. Ovo je povoljno vrijeme za značajne promjene u našim ličnim odnosima i finansijskim ulaganjima. Neophodno je biti oprezan u ulaganju novca.

23. maja 2024: Jupiter u Biku se povezuje sa Neptunom u Ribama, na ovaj dan naši snovi i vizije mogu biti poboljšani, a naša intuicija može biti pojačana, dajući nam mogućnost da razumijemo stvari i odnose kao nikada prije.

Ultra magazin

5 znakova zodijaka koje će najviše pogoditi sreća Jupitera 2024. godine

Bik znak i podznak

Jupiter je u znaku Bika, pa bi to trebao biti dobar period za one kojima vlada planeta Venera. Ako ste rođeni između otprilike 23. i 25. aprila, Jupiter postaje direktni na vašem Suncu, što će donijeti sreću i optimizam. Možda ste spremni uskoro pokrenuti novi projekat? Svi rođeni pod znakom Bika ili oni s Bikovim podznakom imaće više sreče i veče koristi u narednom periodu.

Pročitaj

Rak znak i podznak

Jupiter pravi sekstil s Rakom, pa će Rak ove godine takođe doživjeti sreću. S obzirom na to da Jupiter tranzitira 11. kućom u Rakovom horoskopu, donijeće sreću s prijateljima, druženjima, organizacijama i ostvarenjem vaših najdubljih želja.

Djevica znak i podznak

Jupiter pravi trigon s Djevicom, što je pozitivan aspekt. Ovisno o tome kada ste rođeni, Djevica će ove godine imati koristi u područjima putovanja, obrazovanja, izdavaštva, sudova ili proširenja svojih pogleda na svijet.

Ultra magazin

Jarac znak i podznak

Jarac će imati koristi od Jupiterovog direktnog kretanja u 2024. jer Jupiter pravi pozitivan trigon s Jarcem. Najviše ćete profitirati na području ljubavi i prijateljstva. Ako pokušavate proširiti svoju porodicu, sada je pravo vrijeme i postoji velika mogućnost da ćete uspjeti. Ako ste rođeni otprilike 26. do 28. decembra, sreća će vam stići odmah.

Ribe znak i podznak

Ribe će ove godine imati koristi od Jupiterovog pozitivnog sekstila. Ako ste rođeni otprilike 24. do 26. februara, sreća će biti trenutna; inače, stiže malo kasnije ove godine. Vaša sreća trebala bi se odnositi na ideje, učenje, blisku porodicu i kratka putovanja.

Jupiter u Biku će ipak svim znakovima na neki način donijeti benefite i sreću. Čak i ako niste jedan od navedenog znaka ili podznaka, Jupiter tranzitira negdje u vašem ličnom horoskopu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum