Trenutno čitaš
Ove trendy smeđe nijanse su savršene za prelaz između godišnjih doba

Ove trendy smeđe nijanse su savršene za prelaz između godišnjih doba

L'Occitane
L'Occitane

Prebacivanje boje kose iz sezone u sezonu nije lak zadatak. Kada je u pitanju zimska i jesenja sezona, većina teži tamnijim nijansama. S druge strane, svjetlije boje kose dominiraju tokom toplijih godišnjih doba. Međutim, oni između mjeseci obično su izazovni za promjenu boju kose.

Tamnijim i bogatim tonovima tokom hladnijih mjeseci potrebno je održavanje o kojima možda ne želiš da brineš ljeti. Srećom, najnoviji trend boja kose spreman je da olakša te prelazne mjesece.

Trend tamno smeđe boje kose je u tome da dobiješ tu bogatu boju kao osnovu i dopuniš je pramenovima. Tipično, tamnosmeđa boja je siguran i šik izbor za početak. Dodavanje suptilne varijacije pramenova po kosi će dati više dimenzije i dubine tvom izgledu.

Smeđa se lako može kombinovati s drugim nijansama kako bi se stvorila vrhunska rustikalna paleta. Dodavanje nekoliko crvenih nijansi kosi može biti najbolji način za kombinovanje trendova boja kose. S obzirom da smeđa ima i crveni ton, ova kombinacija će teći glatko i izgledati ultra šik. Ovaj sofisticirani duo može funkcionisati u bilo kojoj prelaznoj sezoni. Dodavanjem ovog kontrastnog tona možeš stvoriti dinamičan izgled.

Kao i preljevi od sirupa, karamela je uvijek dobra ideja. Karamel pramenovi su dugo bili omiljeni za one koji žele napraviti malu promjenu u svojoj kosi. Bilo da tražiš tamniju ili svjetliju nijansu, karamel pramenovi su savršena nijansa koju možeš dodati svojoj bazi. Karamel pramenovi s bazom tamno smeđe daće tvojoj kosi nijansu kao kad te sunce obasja. Dodatna svjetlost će tvojoj kosi dati sjaj.

Ljubitelji smeđe boje kose znaju da tamno smeđa ili gotovo crna u kombinaciji sa čokoladno smeđom savršeno odgovaraju. Čokoladno smeđa je bogata boja koja je fantastična u gotovo svakom paru. Spajanje ove dvije bogate boje daće sofisticiraniji i elegantniji izgled. Iako postoji samo mala razlika u boji između tamno smeđe i čokoladno smeđe, ova promjena je dovoljna da tvojoj kosi da dodatnu dimenziju. Čokoladno smeđa takođe će pomoći da tvoja tamnija nijansa pokupi više svjetla i odaje reflektirajući sjaj.

Ako je tvoja kosa jako tamna, smeđi pramenovi su suptilan način na koji možeš napraviti prelaz bez drastične promjene. Kombinacija tamne kose sa smeđim pramenovima je savršen način za postizanje trendy smeđe boje.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum