Trenutno čitaš
Ove sedmice u bioskope stižu “Opasne djevojke”

Ove sedmice u bioskope stižu “Opasne djevojke”

opasne djevojke

Nakon 20 godina ponovno se vraćamo u North Shore High. Nova verzija teen komedije scenaristice Tine Fey stiže na velika platna, ovog puta u muzičkom izdanju i ispričan u doba društvenih medija.

Jedan od najgledanijih filmova s početka 21. vijeka, i na gotovo svakoj must-watch listi, vraća se u novom izdanju a pokoju glumicu ćeš prepoznati, kao i neke od najpoznatijih trenutaka.

 

Nova učenica Cady Heron (Angourie Rice) došla je na vrh društvenog hranidbenog lanca njezine škole priključujući se elitnoj grupi popularnih djevojaka koje svi nazivaju Plastike. Predvodnica grupe je kraljica škole Regina George (Reneé Rapp), a s njom se druže njene sljedbenice Gretchen (Bebe Wood) i Karen (Avantika).

 

Međutim, kada Cady napravi veliki korak zaljubivši se u Regininog bivšeg dečka, Aarona Samuelsa (Christopher Briney), nađe se na meti Regine. Dok Cady ostvaruje svoj dijaboličan plan koji će uništiti Reginu uz pomoć svojih izopštenih prijatelja Janis (Auli’i Cravalho) i Damiana (Jaquel Spivey), mora naučiti kako ostati vjerna sebi dok se kreće najokrutnijom okolinom ikad: srednjom školom.

Pročitaj

Ispunjen zapanjujućim vizurama i subverzivnim humorom Generacije Z, „Opasne djevojke“ predstavlja debitantski igrani film rediteljskog dvojca Samanthe Jayne i Artura Pereza Jr. Darovita ekipa mladih zvijezda, živopisna pop i rock muzika te plesne sekvence jednog od najpopularnijih koreografa muzičkog svijeta osvjetljavaju veliko platno u ovoj spektakularnoj reinterpretaciji popularne komedije.

„Opasne djevojke“ prvi možeš pogledati na specijalnim projekcijama 7. februara u 19:30 na Pink srijedi u CineStar kinima, te na Ladies Night projekcijama 14. februara u Cineplexx kinima. Ulaznice su u prodaji online ili na blagajnama kina.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum