Ultra Ukusno

Ove Indomie bolonjeze nudle su na tvom tanjiru za 15 minuta

Bingo
Bingo

Misliš da moraš kuhati bolonjez sos cijeli dan? Ne! Ovaj jednostavan recept za bolonjez nudle kuva se u jednoj tavi i traje oko 15 minuta. Još jedna dobra vijest je da pastu bolonjeze možeš napraviti sa svojim Indomie nudlama. 

indomie bolonjeze
Foto: freepik.com
Sastojci:
  • 450g mljevene govedine
  • 1 veća šargarepa, sitno narezana na kockice
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 6 čenova bijelog luka, mljevenog
  • 1/2 šolje crnog vina ili pilećeg bujona
  • 800ml paradajz sosa
  • 1 1/2 šolje vode
  • 2 paketa Indomie nudli
Priprema:

Kuvaj mlheveno meso, luk i šargarepu u tavi sa poklopcem dok se govedina ne skuva, oko 7 minuta. Dodaj bijeli luk i kuvaj 30 sekundi.

Ulij vino i kuhaj oko 3 minute.

Dodaj paradajz sos, vodu i nudle. Pokrij i kuhaj, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Posluži sa svježe rendanim parmezanom.

Slični članci

Kremasta palenta sa umakom od gljiva

Ultra magazin

12 jednostavnih savjeta za kuhanje tjestenine

Ultra magazin

Ukusne cimet rolnice koje morate probati

Ultra magazin