Trenutno čitaš
Ove čudotvorne sastojke za ljepotu već imaš u kuhinji

Ove čudotvorne sastojke za ljepotu već imaš u kuhinji

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Ponekad, sva pomoć koja nam je potrebna za zdrav i lijep izgled se već nalazi u našoj kuhinji. Djelotvornost prirodnih sastojaka je ogromna, jer su puni antioksidanasa, minerala i proteina i ne sadrže nikakve vještačke mirise i hemikalije. Ovo su naši omiljeni prirodni saveznici za ljepotu…

Foto: Freepik

Kurkuma

Kurkuma ima odlično antibakterijsko i anti-age dejstvo. Pomaže u kontrolisanju lučenja sebuma, odlična je za posvjetljivanje fleka na tijelu, i čini tvoju kožu sjajnom i mekom.

Ultra recept: Pomiješaj 2 kašike brašna sa jednom kašikom kurkume, zatim dodaj 3 kašike mlijeka i jednu kašiku meda, tako da stvoriš pastu. Namaži lice, ostavi da stoji 15 minuta i isperi mlakom vodom.

Pexels

Med

U osnovi, med je zaista čudotvoran sastojak. Pomaže kod brojnih problema kože. Odlično hidrira kožu, ima antibakterijske i antiinflamantorne osobine, te sadrži enzime koji mogu djelovati kao prirodni piling.

Ultra recept: Na kožu lica nanesi tanak sloj meda, ostavi da stoji 20 minuta i isperi mlakom vodom. Proces možeš ponavljati 2 do 3 puta sedmično, a ukoliko imaš suhe usne, namaži ih medom i pusti da stoji nekoliko sati.

Jabukovo sirće

Pročitaj

Jabukovo sirće je bez sumnje jedan od najjačih saveznika za njegu kože. Kiselina koja se nalazi u njemu je jedna od najmoćnijih antibakterijskih i antifungalnih sredstava, koje možeš naći u svojoj kuhinji.

Ultra recept: Pomiješaj jabukovo sirće i destilovanu vodu, te napravi sopstveni tonik za lice. Pomoću pamučnih blaznica, lagano pređi preko lica i očisti kožu.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum