Trenutno čitaš
Ova nijansa ruža za usne dobro stoji svima

Ova nijansa ruža za usne dobro stoji svima

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Analitičarka boja nedavno je podijelila univerzalnu nijansu ruža, koju svako može da nosi…

Kupovina ruža za usne, iako je zabavna, može biti i izazovna. Između jarko narančastih, najboljih crvenih ruževa i blijedo ružičastih, kako uopšte možemo znati koje nijanse nam najbolje stoje? Iako, u velikoj shemi stvari, to nije važno i svako bi trebao slobodno nositi ruž za usne koji god odabere.

pexels

Srećom, analitičarka boja nedavno je otkrila, koja nijansa usana dobro stoji na svakom tonu kože – i da, mislimo na baš na svaki ton kože. Analitičarka boja Nathalia Vaz često analizira palete boja slavnih na svom Instagramu, uključujući neke od naših favorita poput Kate Middleton i Jennifer Lawrence. Nathalia Vaz je podijelila jednu nijansu koja zaista dobro stoji svima, kao i kako znati imaš li hladne ili tople podtonove kože.

pexels

Ona napominje da su tamne nijanse crvenog vina univerzalno laskave, jer nisu ni previše tople ni previše hladne , odnosno svima dobro stoje.”To je generalno slučaj tamnoplave, smaragdno zelene, plavozelene i vinsko-crvene bordo boje i odjeće koja svima dobro stoji”, kaže ona, spominjući univerzalno laskave nijanse.

Dva specifična proizvoda koja Nathalia posebno preporučuje za postizanje ovog izgleda su viralan i često rasprodan Cliniqueov ruž Black Honey, kao i Pat McGrathov MatteTrance ruž za usne u nijansi Full Blooded.

pexels

Obožavatelji društvenih mreža ne mogu se zasititi nijanse Black Honey, Clinique ruža za usne fenomena broj 1 na usnama. Ovaj dugotrajni ruž stapa se s jedinstvenim, prirodnim tonom  usana i stvara nešto prekrasno.

Drugi koncept o kojem Nathalia edukuje je razlika između toplih i hladnih podtonova. “Kako pronaći podton je pitanje koje najčešće dobijam”, rekla je.

pexels

Korisno je imati vizuale poznatih slavnih osoba, kako bismo shvatili koju temperaturu kože imamo, rekla je. Na primjer, slavne osobe poput Anne Hathaway, Rihanne i Emily Blunt imaju hladnije podtonove kože. S druge strane, Jennifer Lawrence i Jennifer Lopez imaju tople podtonove kože.

Pročitaj

pexels

Nathalia takođe napominje da je vidljivo kada ljudi nose boju unutar svoje palete na temelju temperature kože, jer će izgledati izbalansirano. Testiranje njene teorije ruževa jedan je od načina da saznaš stoji li ti neka nijansa dobro.

“Možeš napraviti test ruževa za usne. Probaj ruževe s više plavkastih nijansi sa hladnim podtonovima, poput MAC-ovog Ruby Wooa, i ruževe s više žućkastih nijansi nijanse i topli podtonovi poput MAC-ovog Chili’s Crew.” Odatle možež vidjeti koje nijanse ti najbolje stoje.

Izvor: womanandhome.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum