Trenutno čitaš
Otvorene prijave za Sarajevo Photography Festival!

Otvorene prijave za Sarajevo Photography Festival!

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Otvorene su prijave za drugi Sarajevo Photography Festival, koji će se održati od 23. do 25. juna Sarajevu. Internacionalno takmičenje daje priliku fotografima, profesionalcima i amaterima, da svoj rad predstave širokoj publici, te osvoje vrijedne nagrade.

Konkurs će biti otvoren 25 dana, do 3. maja, a fotografi će se takmičiti u osam kategorija fotografije: dokumentarna, portret, modna fotografija, vjenčanja, mobilna fotografija, life, konceptualna fotografija, te pejzaž/urbani pejzaž.

Foto: SPF

Finalisti i nagrađeni fotografi imaće priliku izložiti svoje radove na velikoj završnoj izložbi 23. juna u Vijećnici. Pobjednika cjelokupnog takmičenja očekuje Grand Prix nagrada u iznosu od 4 000 KM.

Tema i lajt motiv ovogodišnjeg Sarajevskog festivala fotografije za ovu godinu je “RESHAPE”. Provokativna i relevantna za umjetnike i publiku, tema “preoblikovanja” podrazumijeva transformaciju i promjenu.

Osim svojih umjetničkih implikacija, tema “preoblikovanja” ima širi društveni i kulturni značaj. S obzirom na preokret kojem svjedočimo na globalnom nivou, tema festivala poziva umjetnike da istraže i odgovore na kritična pitanja i probleme kao što su globalizacija, klimatske promjene, ratovi i sukobi, te uticaj tehnologije na naš svakodnevni život.

Foto: SPF

Ovogodišnji članovi žirija su svjetski priznati fotografi, kustosi i umjetnici.

Prošlogodišnje izdanje festivala je rezultiralo prijavama iz čak 30 zemalja svijeta, nekoliko stotina fotografa je poslalo svoje radove, a izložbe u Sarajevu i BiH je posjetilo više hiljada ljudi.

Pročitaj

Osim takmičenja, festival će obuhvatiti i stručna predavanja i radionice koje će biti i ove godine otvorenog tipa i besplatne za sve zainteresovane.

Više o tome kako je izgledalo prošle godine možeš vidjeti na videu. Sve informacije oko uslova učešća na festivalu, te najave programa možeš naći na web stranici, kao i na Facebooku i Instagramu.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum