Trenutno čitaš
Otvorene prijave za Sarajevo Photography Festival!

Otvorene prijave za Sarajevo Photography Festival!

Jysk
Jysk

Otvorene su prijave za drugi Sarajevo Photography Festival, koji će se održati od 23. do 25. juna Sarajevu. Internacionalno takmičenje daje priliku fotografima, profesionalcima i amaterima, da svoj rad predstave širokoj publici, te osvoje vrijedne nagrade.

Konkurs će biti otvoren 25 dana, do 3. maja, a fotografi će se takmičiti u osam kategorija fotografije: dokumentarna, portret, modna fotografija, vjenčanja, mobilna fotografija, life, konceptualna fotografija, te pejzaž/urbani pejzaž.

Foto: SPF

Finalisti i nagrađeni fotografi imaće priliku izložiti svoje radove na velikoj završnoj izložbi 23. juna u Vijećnici. Pobjednika cjelokupnog takmičenja očekuje Grand Prix nagrada u iznosu od 4 000 KM.

Tema i lajt motiv ovogodišnjeg Sarajevskog festivala fotografije za ovu godinu je “RESHAPE”. Provokativna i relevantna za umjetnike i publiku, tema “preoblikovanja” podrazumijeva transformaciju i promjenu.

Osim svojih umjetničkih implikacija, tema “preoblikovanja” ima širi društveni i kulturni značaj. S obzirom na preokret kojem svjedočimo na globalnom nivou, tema festivala poziva umjetnike da istraže i odgovore na kritična pitanja i probleme kao što su globalizacija, klimatske promjene, ratovi i sukobi, te uticaj tehnologije na naš svakodnevni život.

Foto: SPF

Ovogodišnji članovi žirija su svjetski priznati fotografi, kustosi i umjetnici.

Prošlogodišnje izdanje festivala je rezultiralo prijavama iz čak 30 zemalja svijeta, nekoliko stotina fotografa je poslalo svoje radove, a izložbe u Sarajevu i BiH je posjetilo više hiljada ljudi.

Pročitaj

Osim takmičenja, festival će obuhvatiti i stručna predavanja i radionice koje će biti i ove godine otvorenog tipa i besplatne za sve zainteresovane.

Više o tome kako je izgledalo prošle godine možeš vidjeti na videu. Sve informacije oko uslova učešća na festivalu, te najave programa možeš naći na web stranici, kao i na Facebooku i Instagramu.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum