Trenutno čitaš
Otvaramo sezonu jagoda najkremastijom ultra tortom

Otvaramo sezonu jagoda najkremastijom ultra tortom

Proljeće je idealno vrijeme da se poigramo u kuhinji i kreiramo slatkiš čiji će se svaki zalogaj topiti u ustima. Naš ultra izbor je definitivno torta koja se ne peče, a priprema je jednostavna i brza. S obzirom na to da nam proljeće na pragu, odlučili smo da se ova torta nađe na našoj listi najkremastijih i najsočnijih poslastica s kojom ćemo dočekati najnježnije godišnje doba u godini. 

Sastojci: 

  • 500 grama ABC ili Mascarpone sira
  • 150 grama šećera u prahu
  • 4 pakovanja piškota
  • 500 ml tečnog šlaga
  • 700 grama svježih jagoda
Pinterest

Priprema: 

Umutiti tečni šlag. Dodati šećer i sir, pa još izmutiti. Piškote umočiti u mlijeko, pa poredati prvi red u odabrani kalup. Premazati umućenim filom, pa posuti preko njega isjeckane jagode. Postupak ponavljati dok ima sastojaka. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne. Kad izvadiš tortu iz kalupa, tvoja kreativnost i mašta neka je ukrase.

Pročitaj
kolagen

Uživaj u kremastim i neodoljivim zalogajima ove torte!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum