Trenutno čitaš
Opaki vir na rijeci Cvrckoj nosi epitet jednog od najljepših u BiH

Opaki vir na rijeci Cvrckoj nosi epitet jednog od najljepših u BiH

Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine
Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine

Želja za avanturom i pronalaskom neobičnih mjesta izazov je za sve one koji vole da slobodno vrijeme provedu u prirodi. Pronašli smo skriveni biser rijeke Cvrcke koji možemo opisati kao mjesto koje je obavijeno velom magije. Svega četrdesetak kilometara od Banja Luke, u kanjonu hladne i brze planinske rijeke koja izvire ispod planine Čemernice skrivaju se vodopadi, pećine i virovi, od kojih se svojom ljepotom posebno izdvaja Opaki vir.

Foto: Vladimir Tadić

Za ovu, još uvijek, netaknutu prirodnu ljepotu mnogi nisu čuli, a oni koji su bar jednom posjetili ovo čarobno mjesto uvijek mu se rado vraćaju. Uređena staza koja vodi do Opakog vira pravi je hit ako želite šetnju i avanturu sa dragim osobama. Ako planiraš odmor od svega i bijeg od užurbanog života Opaki vir je mjesto gdje ćeš pronaći mir praćen šumom planinske rijeke.

Foto: Ultra magazin
Foto: Ultra magazin
Foto: Ultra magazin
Foto: Ultra magazin

Za nešto drugačiju avanturu Opaki vir će svakako postati tvoje omiljeno mjesto, ali rijeka Cvrcka nudi još mnogo skrivenih bisera u kojima ćeš usput uživati. Nedaleko od Opakog vira nalaze se i Vilenska vrela do kojih vodi nešto strmija staza. Legenda kaže da su vile krive za veličanstvenu ljepotu rijeke Cvrcke i njenu bajkovitu prirodu. Posjetom ovog mjesta zaista je moguće povjerovati u vile jer sve je obavijeno velom magije i nestvarne ljepote koju jedino priroda može da stvori.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum