Trenutno čitaš
Evo zašto je Apple Watch Ultra odličan pametni sat

Evo zašto je Apple Watch Ultra odličan pametni sat

Gala Home
Gala Home

Apple Watch nije samo pametni sat, već je i nevjerovatan medicinski i sigurnosni uređaj koji pomaže ljudima u hitnim slučajevima. Napravljen je za ekstreme, za ultra-ljude, bilo da se penju na planine, prelaze pustinje, rone u okeanima ili samo idu do krajnjih granica u potrazi za ciljem. Prema Appleovim vlastitim riječima, Watch Ultra je „alat za bilo šta“. Apple je učvrstio reputaciju ovog pametnog sata nakon osam godina rada na njemu.

Foto: Pinterest

Watch Ultra je izuzetan uređaj, ali je i svojevrsni statusni simbol za ljude koji žele da budu percipirani kao adrenalinski ovisnici i ljubitelji avanture.

Apple u izradi ovog sata nije zamislio da ovo bude sat koji neko nosi u kancelariji ili da ga nosi starija osoba kako bi pratila rad srca. Ovaj sat je dizajniran da apsolutno pomjeri granice onoga što sat može izdržati. Sat ima robustan dizajn od titanijuma koji je otporniji na loše vremenske uslove, uključujući snježne oluje i ima WR-100 vodootpornost, kao i EN13319 sertifikat, što znači da se može koristiti kao računar tokom sesija ronjenja.

Foto: Pinterest

Novi dizajn sata napravljen je za lako rukovanje. Kruna je deblja, čvršća, a dugme za uključivanje je pristupačnije. Postoji čak i novo dugme za akciju na suprotnoj strani za kontrolu raznih ‘ultra’ funkcija praćenja aktivnosti sata, bilo da se takmičite u triatlonu ili ronjenju u dubokom moru.

Ima redizajniran interfejs početnog ekrana, nazvan Wayfinder, koji daje pristup svim važnim funkcijama koje su potrebne tokom određenih aktivnosti, uključujući kompas, GPS koordinate, nadmorsku visinu i druge korisne metrike.

Baterija sata može trajati 36 sati, iako Apple tvrdi da buduća ažuriranja to mogu pomjeriti na 60 sati, tako da je sat od velike pomoći na dugim, teškim putovanjima bilo da je riječ o planinarenju, kampovanju ili džogiranju na velike udaljenosti. Sat čak dolazi i sa “noćnim načinom rada” kojem se može pristupiti jednostavnim rotiranjem krunice, što čini sučelje minimalnim i crvenim, zadržavajući vidljivost uz očuvanje baterije… a interna sirena od 86 decibela omogućava privlačenje pažnje na u hitnim slučajevima.

Pročitaj

Sat dolazi sa robusnom konstrukcijom od legure titanijuma i ima tri različita stila remena, Alpine Loop, Trail Loop i Ocean Band. Watch Ultra podrazumijevano dolazi sa GPS-om i Cellular-om i posjeduje sve ostale karakteristike Serije 8, uključujući mnogo napredniji uređaj za praćenje temperature, detekciju sudara, međunarodne hitne pozive, detekciju pada i uvijek uključen ekran.

Izvor: yankodesign.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum